Τι κρύβει μία ρωσική ναυτική βάση; Δείτε πλάνα από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων στη Συρία! [vid]

Συρία: Η σπάνια στιγμή που η Ρωσία ανοίγει τις πύλες σε μία από τις ναυτικές της βάσης
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, η Ρωσία – στενός σύμμαχος του Άσαντ – μετατρέπεται σε κυρίαρχο «παίχτη» στην περιοχή. Το Κρεμλίνο σχεδιάζει εδώ και καιρό την εγκατάσταση ρωσικής δύναμης στη Συρία ενισχύοντας τον στρατό και χτίζοντας νέες βάσεις. Μία από αυτές βρίσκεται και στο λιμάνι της Ταρτούς.

Το 2017 η Ρωσία και η Συρία υπέγραψαν συμφωνίες για την επέκταση του ελέγχου της Ρωσίας επί των εγκαταστάσεών της για 49 χρόνια. Στη ναυτική βάση επισκευάζονται ρωσικά πλοία, ενώ πραγματοποιούνται ασκήσεις ετοιμότητας και ανεφοδιασμού.

Ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια οι τζιχαντιστές είχαν υπό τον ελέγχό τους ακόμα και γειτονιές τις Δαμασκού.

Τότε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε τη λύση και αποδέχθηκε την πρόταση Άσαντ εγκρίνοντας την πρώτη διεθνή επιχείρηση της ρωσικής αεροπορίας στην ιστορία της σύγχρονης Ρωσίας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη άλλαξαν τη ροή του πολέμου στη Συρία και οι τζιχαντιστές νικήθηκαν, με ανοιχτή πληγή το Ιντλιμπ.

Ένας από τους λόγους που το Κρεμλίνο εισήλθε στον πόλεμο στη Συρία, ήταν η προστασία της ναυτικής βάσης που διατηρεί εκεί.

Ο Έλληνας ανταποκριτής Θανάσης Αυγερινός από το OPEN ΤV, μπήκε στη ρωσική ναυτική βάση του Τάρτους στη Συρία και μεταδίδει πλάνα και λεπτομέρειες για τη βάση σε μια σπάνια στιγμή που η Ρωσία ανοίγει της πύλες της εγκατάστασης σε δημοσιογράφους.

https://www.onalert.gr

loading...