ΥΠΕΞ ΗΠΑ: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί τους S-400 όπως τα AK-47 παλαιότερα» - «Γεμίζει όλον τον κόσμο»


Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ, η αυξημένη ζήτηση των S-400 και μάλιστα από συμμαχικές χώρες.

Για προσπάθεια της Ρωσίας να επιβάλλει τα αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα S-400 σε όλο τον κόσμο έκανε λόγο ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις πολιτικές και τις στρατιωτικές υποθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κλαρκ Κούπερ, μιλώντας σήμερα στο Meridian International Center.

«Έχουμε διανύσει ένα μακρύ δρόμο από τότε που το ΑΚ-47 (αυτόματο) έγινε ένα καθολικό σύμβολο για τους υποστηριζόμενους από τη Σοβιετική Ένωση αντάρτες από την Νοτιοανατολική Ασία έως την Αφρική. Σήμερα η Ρωσία εργάζεται σκληρά για να επιβάλλει διάφορες εκδοχές των αντιαεροπορικών της συστημάτων S-400 σε όλο τον κόσμο, ενώ η Κίνα εφοδιάζει με κάθε τι, από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού έως στρατιωτικά drones», ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μέσω της στοχευμένης προώθησης πωλήσεων παρόμοιων συστημάτων όπως οι S-400, η Ρωσία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις ανάγκες των εταιρών μας σε ζητήματα ασφαλείας και να θέσει υπό αμφισβήτηση τις νομικές και τεχνολογικές δυνατότητες μας να τους εφοδιάσουμε με πιο προηγμένα αμυντικά συστήματα», επισήμανε σχετικά ο Κλαρκ.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :