Novartis: Καταθέτει αύριο στον Άρειο Πάγο ο Π. Πικραμμένος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, είναι ο επόμενος μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα, αναφορικά με τους χειρισμούς στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Η έρευνα στον Άρειο Πάγο, όπως είναι γνωστό, συνεχίζεται με τη λήψη καταθέσεων από πολιτικά πρόσωπα – όπως στην περίπτωση του κ. Πικραμμένου – που αρχικά το όνομά τους ενεπλάκη στην υπόθεση όταν αυτή διαβιβάστηκε αρχικά στη Βουλή, αλλά εν τέλει η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο με τη σφραγίδα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καθώς δεν προέκυψε  κανένα  απολύτως στοιχείο , ούτε καν ένδειξη περί τέλεσης  αξιόποινης πράξης.

Ο κ. Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής, πολύ πριν ξεκινήσει η εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα για το πώς στήθηκε η υπόθεση της Νοvaris, είχε κάνει λόγο για «μυθιστορηματικές κατηγορίες».

Συγκεκριμένα είχε πει: «Από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη».

Τις επόμενες μέρες, μετά την αυριανή εξέταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ευ.Ζαχαρής και Λ. Σοφουλάκης, οι οποίοι διενεργούν τη σχετική έρευνα, αναμένεται να καλέσουν και τα τελευταία πολιτικά πρόσωπα, ενώ από το γραφείο τους αναμένεται να περάσει και ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Ν. Μανιαδάκης, σε βάρος του οποίου έχει κινηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της Νovartis.

loading...