Δύο στους τρεις εργαζόμενους θα εμπιστεύονταν ένα ρομπότ για manager! Εσείς;

Δύο στους τρεις εργαζόμενους δεν θα έλεγαν «όχι» σε ένα ρομπότ για manager τους. Αυτό αποκαλύπτει νέα μελέτη, η οποία ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα, αφού η σχέση ανθρώπων και ρομπότ στην αγορά εργασίας μπορεί να αποδειχθεί… πιο αρμονική στην εποχή του αυτοματισμού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπόνησαν από κοινού η τεχνολογική εταιρεία Oracle και η εταιρεία ερευνών Future Workplace, το 64% των συμμετεχόντων δηλώνουν πως θα εμπιστεύονταν ένα ρομπότ, αντί για άνθρωπο, να τους μανατζάρει.

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν πως έχουν ήδη στραφεί σε ένα ρομπότ για να το συμβουλευτούν, έναντι του manager τους. Πρόκειται για ένα φαινόμενο εξαιρετικά διαδεδομένο κυρίως στην Ασία. Πιο συγκεκριμένα, το 89% των εργαζομένων στην Ινδία και το 88% των εργαζομένων στην Κίνα παραδέχθηκαν ότι μπορούν να εμπιστευθούν περισσότερο ένα ρομπότ, παρά τον manager τους.

Τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής στις αγορές εργασίας σε χώρες, όπως η Σιγκαπούρη (83%), η Βραζιλία (78%), η Ιαπωνία (76%), η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία (58%), οι ΗΠΑ (57%), η Βρετανία (54%) και η Γαλλία (56%).

Η μελέτη, στοιχεία της οποίας παρουσίασε το CNBC, βασίστηκε στις απαντήσεις που έδωσαν συνολικά περισσότεροι από 8.300 εργαζόμενοι, από 10 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Από Insider.gr, ΦΩΤΟ pexels

loading...