ΗΠΑ: Γιατροί έκαναν live στο facebook εγχείρηση εγκεφάλου (βίντεο)

Σε ζωντανή μετάδοση πραγματοποίησαν γιατροί στο Τέξας την εγχείριση στον εγκέφαλο μιας 25χρονης.

Για 45 λεπτά χιλίαδες άνθρωποι έβλεπαν τους γιατρούς να χειρουργούν την Τζένα Σαρντ σε ιατρικό κέντρο στο Ντάλας.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης η 25χρονη ήταν ξύπνια χαμογελώντας και βοηθώντας τους γιατρούς με τις αντιδράσεις της προκειμένου να κάνουν τις σωστές κινήσεις.

Την αφήγηση έκανε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου που βρισκόταν δίπλα στον επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας, γιατρό Νιμές Πατέλ. Ο γιατρός είπε ότι όταν έκαναν την πρόταση για live στο Facebook στην 25χρονη «εκείνη περίμενε με προσμονή να μεταδώσουμε τις εικόνες».
Στόχος των γιατρών ήταν να αφαιρέσουν μια μάζα που επηρέασε την ικανότητα ομιλίας της Σαρντ χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον να της προκαλούσε και κρίσεις.

Η 25χρονη κοπέλα κατέφυγε στους γιατρούς όταν μια ημέρα και ενώ εργαζόταν ως θεραπεύτρια, έχασε την ικανότητα της να μιλάει.

Η Σαρντ ήταν ξύπνια προκειμένου οι γιατροί να ελέγχουν τις περιοχές που περιέβαλαν την μάζα που είχαν εντοπίσει ώστε να αποφύγουν να προκαλέσουν μεγαλύτερες βλάβες.

Μια λάθος τομή έστω και κατά ένα χιλιοστό θα μπορούσε να επηρεάσει μόνιμα την 25χρονη και γι’ αυτό ένα μέλος της ομάδας της έδειχεν αριθμούς, χρώματα και ζώα προκειμένου ο εγκέφαλος της ασθενούς να παραμένει σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Στο κλείσιμο του βίντεο οι γιατροί είπαν για την επέμβαση ότι «άγγιξε την τελειότητα» ενώ η 25χρονη αναμένεται να παραμείνει αρκετές ημέρες για νοσηλεία μέχρι να αναρρώσει πλήρως από την επέμβαση.

loading...