ΗΠΑ: Αυτό είναι το βίντεο της επιχείρησης για τον αλ Μπαγκντάντι - Περιμένουμε αντίποινα από το ISIS


«Καταστρέψαμε το κτήριο που έμενε ο αλ Μπαγκντάντι για να μην γίνει μνημείο» δήλωσε Αμερικανός στρατηγός - «Δεν προβλέπουμε ένα μέλλον χωρίς αίμα γιατί δυστυχώς η ιδεολογία αυτή υπάρχει ακόμα εκεί έξω»
Για αντίποινα από το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του Πενταγώνου στη Μέση Ανατολή, Κένεθ Φρανκ Μακένζι, παρουσιάζονας τα πρώτα βίντεο από την επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Στις ασπρόμαυρες εικόνες φαίνονται οι κομάντος του αμερικανικού στρατού να πλησιάζουν το κτήριο στο οποίο βρίσκοταν ο αλ Μπαγκντάντι καθώς και ο βομβαρδισμός και η εξουδετέρωση των τζιχαντιστών που άνοιξαν πυρ κατά των ελικοπτέρων που μετέφεραν τους Αμερικανούς επίλεκτους.

Στις φωτογραφίες φαίνεται επίσης το πριν και το μέτα της περιοχής, με τον στρατηγό Μακένζι να εξηγεί ότι ο λόγος που οι Αμερικανοί ισοπέδωσαν την περιοχή στην οποία πέρασε τις τελευταίες του στιγμές ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους ήταν για να αποφευχθεί η μετατροπή του σε μνημείο λατρείας.


Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο βομβαρδισμός έγινε αφού αποχώρησαν οι κομάντος και αφού απομακρύνθηκαν οι επιζώντες.

Ο στρατηγός Κένεθ Φρανκ Μακένζι αποκάλυψε ακόμη ότι τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν, ενώ τα παιδιά που έπεσαν νεκρά ήταν κατά πάσα πιθανότητα κάτω των 12 ετών.

Δεν επιβαβαίωσε πάντως τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι τις τελευταίες ώρες πριν τον θάνατό του ο Μπαγκντάντι ούρλιαζε και έκλαιγε.

Εκείνο ωστόσο που επιβεβαίωσε από την ανάλυση του DNA είναι ότι ο Μπαγκντάντι σίγουρα σκοτώθηκε.

Έδωσε ακόμη πληροφορίες για τον σκύλο, που βοήθησε στον εντοπισμό του αρχηγού του ISIS, αποκαλύπτοντας ότι είναι τεσσάρων ετών και ότι έχει συμμετάσχει σε 50 μάχες.

Ο Αμερικανός στρατηγός ξεκαθάρισε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία αυταπάτη πως κατέστρεψαν το ISIS, προειδοποιώντας ότι η οργάνωση θα επιχειρήσει να πάρει εκδίκηση. «Θα είναι επικίνδυνοι. Υποπτευόμαστε ότι θα προσπαθήσουν κάποια μορφή αντιποίνων. Δεν προβλέπουμε ένα μέλλον χωρίς αίμα γιατί δυστυχώς η ιδεολογία αυτή υπάρχει ακόμα εκεί έξω» είπε ο Μακένζι.

Ωστόσο εκτίμησε ότι η επιχείρηση κατά του αλ Μπαγκντάντι θα μειώσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Ισλαμικού Κράτους. «Θα τους πάρει λίγο χρόνο να βρουν τον αντικαταστάτη του αλ Μπαγκντάντι και κατά τη διάρκεια αυτή οι ενέργειές τους μπορεί να είναι λίγο ασυντόνιστες».

Αρνήθηκε επίσης ότι η επιχείρηση επιταχύνθηκε λόγω της απόφασης Τραμπ να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία μετά την εισβολή της Τουρκίας λέγοντας ότι «επιλέξαμε τη στιγμή βασιζόμενοι σε μια πλειάδα παραγόντων: στον καιρό, στη βεβαιότητα, στα δεδομένα της νύχτας. Αν και θα ήταν βολικό να χρησιμοποιήσουμε βάσεις στην περιοχή, ο στρατός των ΗΠΑ μπορεί να φτάσει σχεδόν παντού».

Όσον αφορά τέλος τη ρίψη της σορού του αλ Μπαγκντάντι στη θάλασσα ο Αμερικανός στρατηγός είπε ότι «θάφτηκε στη θάλασσα βάσει του δικαίου των ενόπλων συγκρούσεων μέσα σε 24 ώρες από τον θάνατό του».loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :