Η Ιρανή σταρ του Instagram που θύμιζε «ζόμπι εκδοχή» της Τζολί έδωσε αμφιλεγόμενη συνέντευξη

Η Σαχάρ Ταμπάρ, που έγινε διάσημη διεθνώς λόγω του ακραίου look που είχε υιοθετήσει στον λογαριασμό της στο Instagram, φέρεται να συνελήφθη στις αρχές του μήνα για βλασφημία και άλλες κατηγορίες
Σε μια αμφιλεγόμενη συνέντευξη που μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση, μια σταρ του Instagram που φέρεται να συνελήφθη για βλασφημία στις αρχές του Οκτωβρίου δήλωσε μετανιωμένη που δεν άκουσε την μητέρα της όταν «τη συμβούλευε να μην κάνει τόσο δραστικές αλλαγές στην εμφάνισή της», σύμφωνα με το BBC.

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου, η Σαχάρ Ταμπάρ κέρδισε παγκόσμια φήμη στα social media λόγω του ακραίου look που είχε υιοθετήσει στον λογαριασμό της στο Instagram και θύμιζε μια ανατριχιαστική «ζόμπι εκδοχή» της διάσημης ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί. Πολλά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο είχαν ασχοληθεί με την παράξενη εμφάνιση της νεαρής, προσπαθώντας να διαλευκάνουν αν επρόκειτο για αποτέλεσμα πλαστικών επεμβάσεων ή επεξεργασίας των φωτογραφιών της, με την ίδια να ξεκαθαρίζει τελικά σε κάποιες αναρτήσεις της ότι χρησιμοποιούσε προσθετικά προσώπου, βαρύ μακιγιάζ αλλά και photoshop για να πετύχει αυτό το look.

Όπως αναφέρει το BBC, η Σαχάρ Ταμπάρ «συνελήφθη στις 5 Οκτωβρίου και αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της βλασφημίας, της προτροπής σε βία, της προσβολής του ισλαμικού κώδικα ενδυμασίας χιτζάμπ και της προτροπής νέων σε διαφθορά».

«Το σκληροπυρηνικό πρακτορείο Tasnim ανέφερε εκείνη την περίοδο ότι η σύλληψή της βασίστηκε σε πολυάριθμα μηνύματα από το κοινό, που ζητούσαν τη διαλεύκανση της υπόθεσης», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, το ιρανικό Κανάλι Δύο (IRTV2) πρόβαλε μια συνέντευξη της Σαχάρ Ταμπάρ, στην εισαγωγή της οποίας η νεαρή παρουσιαζόταν ως «ζόμπι» και ως «παράδειγμα για το πώς «η τρελή επιθυμία για κατάκτηση της δημοσιότητας στα social media κατάστρεψε μια πραγματική ζωή».

Στην αμφιλεγόμενη συνέντευξή της, η νεαρή εμφανίστηκε με το πρόσωπό της «θολωμένο» με ειδική επεξεργασία, ενώ το κανάλι έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι είναι το μοναχοπαίδι ενός ζευγαριού που έχει χωρίσει.

«Σήμερα δεν μοιάζω με τις φωτοσοπαρισμένες φωτογραφίες μου», είπε στη συνέντευξή της η Ταμπάρ, διαψεύδοντας το συμπέρασμα στο οποίο είχαν καταλήξει πολλά δυτικά ΜΜΕ, ότι στόχος του look της ήταν να μιμηθεί την διάσημη σταρ Αντζελίνα Τζολί. Στην πραγματικότητα, όπως επισήμανε, ήθελε να μοιάζει με την «Νεκρή Νύφη», την πρωταγωνίστρια της ομώνυμης stop-motion κινηματογραφικής ταινίας κινουμένων σχεδίων φαντασίας, που σκηνοθετήθηκε από τον Μάικ Τζόνσον και τον Τιμ Μπάρτον.

«Από παιδί, το όνειρό μου ήταν να γίνω διάσημη», ξεκαθάρισε η 22χρονη, σημειώνοντας ότι αυτό το όνειρο έγινε επιτέλους πραγματικότητα όταν δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στο Instagram που έδειχναν τη νέα της ακραία εμφάνιση, με τη βοήθεια makeup και προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας. Μιλώντας στο IRTV2, η νεαρή εμφανίστηκε μετανιωμένη για την δραστική αλλαγή στην εμφάνισή της. «Η μητέρα μου μού έλεγε να σταματήσω, αλλά δεν την άκουγα. Μερικές φορές τα λόγια ενός αγνώστου ή ενός φίλου μπορεί να είναι πιο σημαντικά από εκείνα ενός γονιού» είπε η Ταμπάρ.

Αμφιλεγόμενες «τηλεοπτικές ομολογίες»

Σύμφωνα με το BBC, η συνέντευξη ερμηνεύτηκε από πολλούς ως τηλεοπτική «ομολογία» και πολλοί ντόπιοι χρήστες των social media πόσταραν αντέδρασαν με οργή. «Για ποιους λόγους απολογείται η Σαχάρ Ταμπάρ; Δεν υπάρχουν άτομα με αρχές στη βουλή για να βάλουν τέλος στη μετάδοση βρώμικων και ανήθικων τηλεοπτικών ομολογιών;» διερωτήθηκε ένας χρήστης.

Άλλοι εξέφρασαν συμπαράσταση προς την Ταμπάρ, επικρίνοντας το κανάλι που έβγαλε τη νεαρή για να μιλήσει. «Είναι ανήθικο που την βγάζετε στην τηλεόραση. Είναι ένα άρρωστο κορίτσι. Είναι ντροπή να την πιέζετε να ομολογήσει», ανέφερε μια άλλη ανάρτηση.

«Έβγαλαν την Σαχάρ Ταμπάρ στην τηλεόραση εξαιτίας του μέικ απ και των τατουάζ της, επειδή είναι παιδί χωρισμένης οικογένειας και βγάζει λεφτά από το Instagram. Τώρα μπορείτε να επαναλάβετε ότι έχουμε ελευθερία στο Ιράν», σημείωσε εξοργισμένος ένας άλλος χρήστης.

Εξίσου οργισμένες αναρτήσεις κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και στις αρχές του μήνα, όταν έγινε γνωστή η σύλληψη της Ταμπάρ. Ένα σαρκαστικό σχόλιο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν ήξερε ότι το να φτιάχνεις βίντεο είναι τόσο σοβαρό έγκλημα, θα προτιμούσε κάτι λιγότερο επικίνδυνο και περισσότερο χρήσιμο, όπως η υπεξαίρεση χρημάτων, η κλοπή και ο φόνος».

loading...