ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ! Σχεδιάζουν τη δημιουργία HOT SPOT στην Κομοτηνή!

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί να λειτουργήσει δομή προσφύγων και μεταναστών στην Κομοτηνή, καθώς πρόκειται για μία πόλη στην οποία υπάρχει έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο.
Οι πρώτες φωνές αντίδρασης κατά της δημιουργίας τέτοιας δομής ακούστηκαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Θεωρούμε ότι αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωσή μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των συνδημοτών μας, αντιτιθέμενοι στα όποια σχέδια μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στα όρια της επικράτειας του δήμου μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ψήφισμα που εξέδωσαν και προσθέτουν:

«Ο ακριτικός τόπος μας αντιμετωπίζει δεκάδες δυσεπίλυτα προβλήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, τα οποία χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης από την Κεντρική Διοίκηση. Επ’ ουδενί, λοιπόν, δεν μπορεί να επιβαρυνθεί ο δήμος μας με την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών και με τη συσσώρευση επιπλέον ζητημάτων, που η εγκατάσταση αυτή αναπόφευκτα θα επιφέρει».

Παράλληλα, ζητούν από την Πολιτεία να εξετάσει το ζήτημα «με ευαισθησία», ώστε να μη γίνει πραγματικότητα η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Τετάρτη -χωρίς, όπως αναφέρουν πηγές, να υπάρχουν πληροφορίες για την επίσκεψή του- και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, στο πλαίσιο διημερίδας που διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη με θέμα τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP). Παράλληλα, συμμετείχε σε σύσκεψη με αστυνομικούς διευθυντές, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιστράφηκε γύρω από το Μεταναστευτικό και το ενδεχόμενο εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή.

Ωστόσο, σε ερώτηση από δημοσιογράφο τοπικού μέσου ενημέρωσης δεν σχολίασε το ζήτημα της ενδεχόμενης εγκατάστασης, λέγοντας: «Λαμβάνεται υπόψη η παράμετρος ότι η Θράκη είναι μια ευαίσθητη περιοχή και υπάρχει ιδιαίτερος σχεδιασμός στην αντιμετώπιση του θέματος».

newsbreak.gr

loading...