Τα highlights από τη μεγάλη εμφάνιση και τη νίκη, με ανατροπή, του Τσιτσιπά επί του Τζόκοβιτς, στη Σανγκάη

Με απίστευτη εμφάνιση και ανατροπή, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας νίκησε τον Νο.1 του παγκόσμιου τένις στον προημιτελικό του Shanghai Masters
Την εξαιρετική κατάσταση, αγωνιστικά και ψυχολογικά, που βρίσκεται, τον τελευταίο μήνα, επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ο τεράστιος Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού, στον προημιτελικό του Shanghai Masters, νίκησε τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε μια φοβερή ανατροπή επί του υπερασπιστή του τίτλου και με 3-6, 7-5, 6-3 νίκησε τον Τζόκοβιτς για δεύτερη φορά. Μάλιστα, αυτό συνέβη την ημέρα που «κλείδωσε» η συμμετοχή του Τσιτσιπά στο ATP Finals.

Στον ημιτελικό του Shanghai Masters, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, τον οποίο δεν έχει νικήσει στις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Τζόκοβιτς έδειχνε αλύγιστος. Με εξαιρετικό σερβις και το γνωστό αψεγάδιαστο τένις του από τη βασική γραμμή, ο 32χρονος ήλεγχε απόλυτα τον αγώνα και με το γρήγορο break στο 2ο game (2-0), αιφνιδίασε τον αντίπαλό του και τον ανάγκασε να παίζει συνέχεια υπό πίεση.

Χωρίς να απειληθεί στο παραμικρό, ο Νολε κατέκτησε με 6-3 το εναρκτήριο σετ, σε 32 λεπτά, δείχνοντας πως θα πετύχει την 8η συνεχόμενη straight sets νίκη του στο tour, προερχόμενος από την δια περιπάτου κατάκτηση του Japan Open.

Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του και αποφασισμένος να παίξει φουλ επιθετικό τένις, ο Έλληνας τενίστας εμφανίστηκε πιο απειλητικός στα σερβις του αντιπάλου του και τελικά κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο break την ύστατη στιγμή, την ώρα που ο Τζόκοβιτς σέρβιρε στο 5-6 για να παραμείνει στο σετ!

Με φοβερή ψυχολογία, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ο Τσιτσιπάς συνέχισε να κυριαρχεί στο πολύ γρήγορο κεντρικό court του Qi-Zhong Stadium και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του με break στο 4ο game (3-1).

Ο Τζόκοβιτς έδειχνε περισσότερο ευάλωτος από ποτέ και δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο παιχνίδι πρωτοβουλίας που είχε επιβάλλει ο Τσιτσιπάς στο court.

Ο Τσιτσιπάς δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του και στο 3ο του match point, ολοκλήρωσε τη φοβερή ανατροπή του, μετά από 2 ώρες θεαματικού αγώνα!

loading...