Ο Τζ.Κόρμπιν τρέμει τις πρόωρες εκλογές: «Ας ψηφίσει πρώτα η ΕΕ για το Brexit και βλέπουμε»

O ηγέτης των Εργατικών στην Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν κυριολεκτικά τρέμει τις πρόωρες εκλογές που πρότεινε ο Μπόρις Τζόνσον και αυτό καταδεικνύεται από την απάντηση που έδωσε για το αν τις θέλει ή όχι. Οταν τον ρώτησαν αν θέλει εκλογές η απάντηση ήταν «Θα περιμένω την αυριανή απάντηση της ΕΕ για το σχέδιο του Brexit»!

Δεν είναι τυχαίο ότι έλαβε, μαζί με το κόμμα του, το 14,60% των ψήφων στις πρόσφατες Ευρωεκλογές!

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Κόρμπιν είπε το Εργατικό κόμμα θα στηρίξει το αίτημα για εκλογές όταν φύγει από το τραπέζι η πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία. «Η ΕΕ θα απαντήσει αύριο (σ.σ. στο αίτημα για αναβολή), μετά μπορούμε να αποφασίσουμε», πρόσθεσε.

Οι βουλευτές της Βρετανίας θα έχουν την ευκαιρία τη Δευτέρα να ψηφίσουν εάν θα διεξαχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, δήλωσε Τζέικομπ Ρις Μογκ, o υπουργός της κυβέρνησης που είναι αρμόδιος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έγραψε στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν για να του ζητήσει να στηρίξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.

«Τα μέλη (του κοινοβουλίου) θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να εγκρίνουν ένα ψήφισμα που θα σχετίζεται με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές» είπε ο Ρις Μογκ στο κοινοβούλιο.

loading...