Το μεταναστευτικό είναι η αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης…σε αναβρασμό όλη η χώρα !

Η ΝΔ έχει επιδοθεί σε έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα δρόμου με τρία σκέλη. Το πρώτο είναι η διαχείριση των ήδη υπαρχόντων στη χώρα μεταναστών, το δεύτερο είναι η καλύτερη φύλαξη των συνόρων και το τρίτο που είναι ίσως το δυσκολότερο, αφορά το να κερδίσει το επικοινωνιακό παιχνίδι με τους πολίτες.

Παράλληλα πρέπει να κινείται με το γράμμα του διεθνούς δικαίου για να μην βρεθεί κατηγορούμενη από τον ΟΗΕ και τους λοιπούς διεθνείς οργανισμούς.

Το πρώτο σκέλος, ήδη δρομολογείται, αφού με τα τωρινά δεδομένα, η μόνη εγκεκριμένη από τους διεθνείς οργανισμού λύση είναι η μεταφορά της πλειοψηφίας των μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα. Σε αυτό όπως είναι λογικό οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν. Η κυβέρνηση, πρέπει να σημειώσουμε πως έχει προαναγγείλει την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης στα οποία θα μπουν οι περισσότεροι εκ των μεταναστών.

Και το δεύτερο όμως σκέλος που αφορά την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, προχωρά, όπως είδαμε και με την ανακοίνωση για την κατασκευή υπερσύγχρονου φράχτη στον Έβρο. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ, έχει απλώσει στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου πληροφοριακό «δίχτυ», το οποίο ήδη άρχισε να αποδίδει καρπούς, εντοπίζοντας τζιχαντιστές.

Μάλιστα όπως αναφέρει και δημοσίευμα του Spiegel:

H Eλλάδα έχει ενισχύσει την επιτήρηση των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων με την Τουρκία, ώστε να εμποδίσει την έλευση τζιχαντιστών στην Ευρώπη», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό στο νέο τεύχος του. «Η Αθήνα έχει στείλει πρόσθετους υπαλλήλους της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής στα νησιά του Αιγαίου. Εκεί φτάνουν οι περισσότεροι μετανάστες που θέλουν να συνεχίσουν για τη δυτική Ευρώπη.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θέλουν να ακολουθήσουν μια πιο σκληρή γραμμή έναντι των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι δεν είναι πρόσφυγες πολέμου ή πολιτικά διωκώμενοι αλλά οικονομικοί μετανάστες. Oι διαδικασίες θα αυστηροποιηθούν, οι δυνατότητες προσφυγής θα περιοριστούν και οι απορριφθέντες θα απελαύνονται», τονίζει η Γερμανική εφημερίδα αναφερόμενη στις αλλαγές που συμβαίνουν στη χώρα μας.

Κάτι όμως απείρως σημαντικότερο από τα παραπάνω, είναι το ότι επείγει να αλλάξει η εικόνα που υπάρχει για τη χώρα μας στους κύκλους των ίδιων των μεταναστών. Για την ώρα δυστυχώς υπάρχει ακόμη η εντύπωση πως είμαστε ξέφραγο αμπέλι γιαυτό και οι παράτυποι μετανάστες συνεχίζουν και έρχονται στη χώρα μας. Αν διαδοθεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα άλλαξαν, τότε θα σταματήσουν να έρχονται.

Υπάρχει ωστόσο και μια κρυμμένη νάρκη που λέγεται Τουρκία, η οποία μπορεί ΠΡΙΝ ολοκληρώσει τις απαιτούμενες υποδομές η κυβέρνηση, να στείλει μαζικά κύματα μεταναστών και να μας «πιάσει στον ύπνο». Αυτό θα ήταν σίγουρα καταστροφικό.

Εδώ έγκειται και ο αγώνας της ΝΔ, που πρέπει να βρει τη «χρυσή τομή» ανάμεσα στα δυο πρώτα σκέλη που αναφέραμε, και την ίδια στιγμή να κερδίσει το εποικοινωνιακό παιχνίδι, χωρίς να υπερ-απογοητεύσει τους πολίτες οι οποίοι μονίμως περιμένουν τη λύση του μαγικού ραβδιού!

Το τι θα συμβεί, μένει να το δούμε.

loading...