Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα εξοντώνουμε όποιον θεωρούμε τρομοκράτη σε οποιαδήποτε χώρα κι αν βρίσκεται όπως κάνουν & οι ΗΠΑ»!

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θεωρεί πως η Τουρκία έχει «δικαίωμα» να εκτελεί όσους εκείνη θεωρεί τρομοκράτες, ακόμη και εντός εδαφών άλλων χωρών ακριβώς όπως «το κάνουν οι ΗΠΑ»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι «η Τουρκία  δικαιολογείται να εξοντώνει άτομα που χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες ακόμη κι εκτός του  έδαφος της και ελπίζω σύντομα να έχω καλά νέα» για κάποια εκτέλεση.

Η δήλωση αυτή δεν ήταν τυχαία καθώς στην Ουάσινγκτον υποδέχονται το διοικητή των Κούρδων Μαζλούμ Κομπάνι κάτι που ενοχλεί πάρα πολύ την Άγκυρα καθώς του δίνεται πολιτικό «βήμα» και άρα διεθνής νομιμοποίηση.

Βέβαια το ότι πρόκειται για αμερικανικές «ακροβασίες» την στιγμή που ουσιαστικά οι ΗΠΑ παρέδωσαν τους Κούρδους στα χέρια της Άγκυρας είναι ένα άλλο ζήτημα.

Σημειώνεται ότι “τρομοκράτες” έχουν χαρακτηρίσει και τους 8 στρατιωτικούς τους που κατέφυγαν στην Ελλάδα.

“Ορισμένες χώρες εντοπίζουν  και εξαλείφουν τους τρομοκράτες που θεωρούν ως απειλή για την εθνική τους ασφάλεια οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Αν συμβαίνει αυτό, αυτό σημαίνει ότι είναι αποδεκτό ότι και η Τουρκία έχει το ίδιο δικαίωμα “, είπε ο Ερντογάν.

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ και άλλοι γερουσιαστές των Η.Π.Α. ζήτησαν να δοθεί στον Κομπάνι  βίζα για να μπορέσει να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον και να ενημερώσει το Κογκρέσο για γεγονότα στη Συρία.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά ότι το μεγαλείο ενός έθνους ξεκινάει πάντα από ψυχολογικούς παράγοντες. Ξέρει πως  πρέπει να δημιουργήσει πρώτα την εικόνα μιας χώρας που δεν διστάζει να επέμβει ακόμα και εκτός συνόρων προκειμένου να υπερασπίσει συμφέροντα και γόητρο.

Αυτό μέχρι σήμερα το πράττουν μονάχα οι ΗΠΑ και το έχει ξεκινήσει να το κάνει και η Ρωσία. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι «οθωμανιστής», πιστεύει δηλαδή στην αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και όπως όλες οι Αυτοκρατορίες θεωρεί ότι παίρνουν αυτό που θέλουν χωρίς να ρωτάνε.

Αντίθετα στην Ελλάδα το Βυζαντινό μεγαλείο φροντίζουμε ούτε να διδάσκεται επαρκώς αλλά και ούτε να πολυδιαφημίζεται…

Έχουμε μείνει στο Αρχαίο Κάλλος και μετά ξαφνικά πάμε στην Εθνεγερσία του 1821…

loading...