Συγκλονίζει ο πατροκτόνος της Ζακύνθου: Ο πατέρας μου είχε εμμονή με τη μεγάλη μου αδερφή

«Έζησα τον απολυτό εξευτελισμό όταν ένα πρωί ο πατέρας μου, μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανέψω», είπε ο Αλέξης Μίχος
H ιστορία του Αλέξη Μίχου από τη Ζάκυνθο συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ήταν Μάιος του 2018 όταν ο νέος άνδρας, σκότωσε τον πατέρα του με μια καραμπίνα. Ο Αλέξης και τα αδέρφια του από πολύ μικρή ηλικία ήταν θύματα βασανιστηρίων και άγριας κακοποίησης. Ο πόνος, το ξύλο και τα απίστευτα βασανιστήρια που βιώσαν από την παιδική τους ηλικία ήταν η καθημερινότητά τους αλλά και η αιτία που ο Αλέξης αφαίρεσε τη ζωή του πατέρα του.

Ο Αλέξης Μίχος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της της Ελεονώρας Μελέτη και μοιράστηκε τις τραγικές εικόνες που είχε από την παιδική του ηλικία ενώ εξομολογήθηκε και το λόγο που οδηγήθηκε σε αυτό το έγκλημα.

«Από όταν άρχισα να καταλαβαίνω τη ζωή μου έχω μνήμες με βασανιστήρια από τον πατέρα μου. Η μητέρα μου έφυγε από το σπίτι μετά από ένα καυγά με τον πατέρα μου και έμεινα μόνος μαζί του. Η μητέρα μου φοβόταν πάρα πολύ τον πατέρα μου.

Ο πατέρας μου ήταν τόσο βίαιος που όταν μου μιλούσε έτρεμα. Έζησα τον απολυτό εξευτελισμό όταν ένα πρωί ο πατέρας μου, μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανέψω.
Η μητέρα μου κλειδωνόταν συνεχώς στις τουαλέτες για να γλιτώσει το ξύλο από τον πατέρα μου. Η μητέρα μου τον κατήγγειλε στην αστυνομία, όταν ασέλγησε στη μεγάλη μου αδελφή, αλλά δεν έγινε τίποτα. Είχαν γίνει πολλές καταγγελίες στο χαμόγελο του παιδιού, στην Πρόνοια, στην αστυνομία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Τον πατέρα μου τον έτρεμα μέχρι το τέλος. Εύχομαι κανένα παιδί να μην νιώσει έτσι. Ένα βράδυ έφυγα κρυφά από το σπίτι, αφήνοντας ένα σημείωμα στον πατέρα μου. Δεν έχω να θυμάμαι τίποτα κάλο από τον πατέρα μου. Τα ετεροθαλή αδέρφια μου έκλαιγαν κάθε φορά που έφευγα και με ρωτούσαν αν θα ξαναπάω.
Μακάρι να μην είχα φτάσει ποτέ στο σημείο να σκοτώσω τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου είχε έμμονη με τη μεγάλη μου αδελφή και μου ζητούσε να την πάω στο σπίτι του. Μόνος μου πήγα και ομολόγησα την πράξη μου στην αστυνομία. Το πρώτο βράδυ μέσα στη φυλακή έκλαιγα σαν μωρό παιδί. Στο δικαστήριο έβγαλα όλα αυτά που είχα μέσα μου και ένιωσα ότι λυτρώθηκα.
Σε καμία περίπτωση δεν στηρίζω την αυτοδικία. Όλα αυτά τα χρόνια ζούσα μια κόλαση και τώρα νιώθω ότι θέλω να φτιάξω τη ζωή μου», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Μίχος.

loading...