Υπόθεση Ριχάρδου: Η νέα εισαγγελική πρόταση προτείνει την απαλλαγή του


Σε νέα φάση μπαίνει η πολύκροτη υπόθεση Ριχάρδου μετά την εισαγγελική πρόταση η οποία υπεβλήθη στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και αναμένεται να εξεταστεί μέσα στις επόμενες ήμερες από το δικαστικό συμβούλιο και προτείνει την απαλλαγή του γνωστού τηλεοπτικού ενεχυροδανειστή.

«Με σημερινή Πρότασή του, ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, πρότεινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών, να μην γίνει καμία κατηγορία κατά του εντολέα μας, κ. Αλεξάνδρου - Ριχάρδου Μυλωνά, τόσο για λαθρεμπορία, όσο και για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως τονίσαμε από την πρώτη μέρα, που ο κ. Μυλωνάς βρέθηκε αδίκως κατηγορούμενος, για μια σειρά αδικημάτων που δεν υφίσταντο, νομικά και ουσιαστικά, ήμασταν σίγουροι ότι, τελικώς, ο Νόμος θα εφαρμοσθεί και θα αποδειχθεί ότι καμία παράνομη πράξη δεν τελέστηκε. Ο κ. Μυλωνάς, ένας αυτοδημιούργητος έντιμος επιχειρηματίας, διασύρθηκε και ταλαιπωρήθηκε, επειδή κάποιοι δεν γνώριζαν τα αυτονόητα.. Πάντοτε, όμως, η Δικαιοσύνη αποδίδεται και οι Δικαστές στέκονται στο ύψος των περιστάσεων» τονίζει o δικηγόρος του κ. Πέτρος Πανταζής.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ασφάλεια, είχε ανακοινώσει μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού κατηγορώντας και τον γνωστό ενεχειροδανειστή ο οποίος μάλιστα συνελήφθη και προφυλακίστηκε για να αποφυλακιστεί στις 13 Δεκεμβρίου. Την υπόθεση είχε σπεύσει να ανακοινώσει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής.


Ωστόσο όλη η ιστορία απεδείχθη φιάσκο καθώς σύμφωνα με έγγραφο της ΑΑΔΕ δεν συντρέχει περίπτωση λαθρεμπορίας χρυσού καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :