Οταν οι Οθωμανοί «ξόρκιζαν» τους Τούρκους: «Είναι αυτοί που πρέπει να σκοτώσεις ακόμα και αν…»

Για τον σουλτάνο Γιαβούζ Σελήμ οι Τούρκοι είναι γάιδαροι. Για τον Κοτσί Μπέη ξένοι άθρησκοι, για τον Χότζα Σααντεττίν λέσια, απατεώνες, ευτελείς, για τον ποιητή Ναιμά άσχημοι, άγριοι, απαίδευτοι, για τον ποιητή Νεφί αυτοί που ο Θεός τους στέρησε την πηγή της γνώσης,
για τον Χαφιζ Τσελεμπί αυτός που πρέπει να σκοτώσεις ακόμα και αν είναι πατέρας σου, για τον Πρεσβη Τσουχαντίρ Αχμέτ δεν έχει καμία διαφορά από τα ζώα, για τον Σειχουλισλάμ Μουσταφά Σαμπρί αυτός που προκαλεί αηδία, ακόμα και για τον σουλτάνο Βαχντεττίν αγέλη αμόρφωτων με άγνωστη καταγωγή, πατρίδα και θρησκεία…

Ο Γιαλτσίν παραθέτει και άλλους χαρακτηρισμούς και τονίζει ότι για τους Οθωμανούς οι Αρμένιοι ήταν millet sadika (πιστός λαός), οι Άραβες kavmi necip (ευγενική, αριστοκρατική φυλή) και οι Έλληνες Ρωμιοί, καταγόμενοι από τους Ρωμαίους.

Επίσης, είναι γνωστή σε όλους η φράση του μεγάλου Πέρση φιλοσόφου Τζελαλεττίν Ρουμί (έζησε τον 13ο αιώνα) για τους γείτονες “Αν θες να κτίσεις σπίτι πάρε ‘Ελληνα τεχνίτη και αν θες να γκρεμίσεις πάρε Τούρκο”.

Άπειρες οι αρνητικές γνώμες σε βάρος ενός λαού που δεν πρόσφερε τίποτα στην ανθρωπότητα και το μόνο της έργο είναι να κοσμεί τις σελίδες βαρβαρότητας της Ιστορίας, όπως έγραφε συχνά ο αείμνηστος Τσετίν Αλτάν.

Γνωρίζοντας όλα αυτά καλά θα κάνει ο σουλτάνος να σταματήσει αυτούς τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες που πρόσφεραν τα πάντα και προσφέρουν ακόμα και σήμερα τα μέγιστα στον παγκόσμιο πολιτισμό, στις επιστήμες και τις Τέχνες. Με την στάση και τον τρόπο σας κ. Ερντογάν εξευτελίζεστε ακόμα περισσότερο και δείχνετε να φοβάστε μια χούφτα βιαίως εξισλαμισθέντων πολιτών σας. Σίγουρα τους προκαλείται άθελα σας να φερθούν όπως και οι καταπιεσμένοι Κούρδοι.

Κλείνοντας σας υπενθυμίζω ένα άρθρο που έγραψε ο Αχμέτ Αλτάν στις 28 /11/, να το ξαναδιαβάσετε για να φρεσκάρετε την μνήμη σας. Ο εξαίρετος συγγραφέας και δημοσιογράφος που κρατάτε στην Φυλακή έγραφε, μεταξύ άλλων :”Πρέπει να το παραδεχθούμε, εμείς οι Τούρκοι δεν μπορούμε να εφεύρουμε τίποτα αλλά μπορούμε να φτιάχνουμε παραμύθια . Ίσως για αυτό ανεβάζουμε ψηλά τους μεγαλύτερους φαφλατάδες και ίσως για αυτό να θεωρούμε την πολιτική έναν συναγωνισμό ψεύδους.

Η Ιστορία είναι ο τομέας που παραμυθιάζουμε περισσότερο από όλους. Γνωρίζετε ότι οι “πρόγονοι” μας , οι σουλτάνοι, οι ιερωμένοι σχεδόν όλοι είχαν χριστιανούς παππούδες, πολλοί από τους οποίους ήταν παπάδες;

Ποιοι ήταν οι Οθωμανοί; Ας πούμε ότι γνωρίζουμε πως κατάγονται από την φυλή των Καγί. Δεν έχουμε επαρκείς γνώσεις για αυτούς. Αμφισβητείται ακόμα και η ύπαρξη τους. Το κράτος των Οθωμανών ιδρύθηκε το 1299. Οι Τούρκοι ήρθαν στην Μικρά Ασία το 1071. Πόσοι ήρθαν μαζί με τον Αλπασλάν;

Αυτοί που σήμερα αποκαλούνται Τούρκοι είναι γνήσιοι απόγονοι του Αλπασλάν; Ή μήπως είμαστε απόγονοι των Βυζαντινών, Αρμενίων , Κούρδων που ζούσαν ήδη στην Μικρά Ασία; Πώς είναι δυνατόν πρόγονοι μας να είναι μόνο οι Μουσουλμάνοι Τούρκοι;”

Ο συγγραφέας τονίζει επίσης, ότι η μουσική που ακούν σήμερα οι Τούρκοι προέρχεται από το Βυζάντιο , καθώς και πολλές παραδόσεις τους είναι δανεικές από την ίδια πηγή.

Πρέπει κι εσείς, τελικά, κ. Ερντογάν να είστε υπερήφανος για την καταγωγή σας από την Ποταμιά της Ριζούντας…

loading...