Τούρκος Ταξίαρχος έσπευσε στον Έβρο: Οι ΤΕΔ ψάχουν περάσματα για ταχεία προέλαση στη Δ.Θράκη – «Βιτρίνα» το μεταναστευτικό

Υβριδικό πόλεμο φέρονται να μας κάνουν οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι, αλλά αυτά που αναφέρει ο τύπος τους “δεν τρώγονται” με τίποτα, ειδικά όταν μας “σερβίρουν” την παρουσία ολόκληρου Τούρκου ανωτάτου αξιωματικού μαζί με το επιτελείο του στον ποταμό Έβρο, ως έλεγχο ρουτίνας, δήθεν την καταστροφή 60 φουσκωτών που είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα “μετανάστες”, τους οποίους είχαν οδηγήσει στην ελληνική πλευρά, Τούρκοι δουλέμποροι.

Πρόκειται για τον Τούρκο Ταξίαρχο Tevfik Algkan και το επιτελείο του, ο οποίος “ήρθε να επισκεφθεί την περιοχή και έλαβε πληροφορίες για την “καταστροφή των φουσκωτών που χρησιμοποίησαν νωρίτερα οι μετανάστες που εισέβαλαν στο ελληνικό έδαφος, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.

Για όσους γνωρίζουν την περιοχή αυτή, όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, διότι σαφώς ο τουρκικός στρατός ελέγχει ασφυκτικά τα σύνορα του μιας και είναι στρατιωτική περιοχή, όπως απέδειξε και το περιστατικό με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στελεχών, και τίποτα δεν κινείται χωρίς την έγκριση της δυνάμεων της στρατοχωροφυλακής.

Είναι γνωστό επίσης εδώ και πολύ καιρό ότι οι Τούρκοι αναζητούν “περάσματα” στην απέναντι πλευρά, για αυτό πιθανότατα να χρησιμοποιούν κατά κόρον τους μετανάστες, για να διακρίνουν αυτά τα περάσματα στο ελληνικό έδαφος.

Ο Τούρκος ανώτατος αξιωματικός ήρθε στον Έβρο για να ελέγξει επιτόπου τα σχέδια για τα περάσματα στην απέναντι πλευρά και να δώσει οδηγίες στους υφισταμένους του, σύμφωνα με τα πλάνα του τουρκικού γενικού επιτελείου.

Πιθανός σκοπός των Τούρκων, σύμφωνα με ειδικούς, η ανακάλυψη ευάλωτων σημείων στην ελληνική αμυντική διάταξη και η υλοποίηση των όποιων σχεδίων στο ποταμό αυτόν.

loading...