Θα καταρρεύσει παγκοσμίως η θρησκευτική Πίστη με την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής;

Η είδηση για το πρόγραμμα της NASA «Άρης 2020» και η φιλοδοξία πως το ρόβερ μπορεί να βρει σημάδια εξωγήινης ζωής στον κόκκινο πλανήτη, έχει προκαλέσει μια παράλληλη παγκόσμια συζήτηση για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των θρησκειών.

Αν η NASA ανακαλύψει άραγε εξωγήινα βακτήρια στον Άρη ή ακόμα και αν εξωγήινα όντα με προηγμένο πολιτισμό επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους θα σημάνει αυτό το τέλος των θρησκειών;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Οι θρησκείες που ισχυρίζονται ότι κηρύσσουν την μία και μοναδική αλήθεια και ότι οι άνθρωποι είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν και κανείς άλλος, θα κλονιστούν από την ατράνταχτη απόδειξη ότι… we are not alone!

Για την Ορθοδοξία όμως και την Χριστιανική Πίστη που έχει ως θεμέλιο λίθο την Αγάπη και την ταπεινότητα, η αποκάλυψη ότι ο Θεός έχει στείλει το δώρο της ζωής και σε άλλους πλανήτες μέσα στο σύμπαν που Αυτός δημιούργησε δεν αποτελεί έκπληξη.

Κανείς επίσης δεν ξέρει αν ο ένας προηγμένος εξωγήινος πολιτισμός έχει την δικιά του Πίστη ή αν θα χρειαστεί… κατήχηση. God Moves in a Mysterious Way!

https://zoubosteo.wordpress.com

loading...