«Πυρά» Ισραηλινών κατά Ερντογάν: «Σταμάτα να σφάζεις Κούρδους» – «Υποστηρίζεις την τρομοκρατία»

Σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας είχαμε από τον πρεσβευτή του Ισραήλ στο ΟΗΕ ο οποίος δήλωσε ότι: “ο Ερντογάν έχει μετατρέψει την Τουρκία σε «περιφερειακό κόμβο της τρομοκρατίας» προμηνύοντας πιθανότατα εξελίξεις κατά της Τουρκίας, ενώ στην Ουάσιγκτον έχουμε την δράση του πανίσχυρου αμερικανο-εβραϊκού λόμπι, το οποίο πίεσε και κατάφερε να περάσει ψήφισμα για την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο ίδιος ο Ισραηλινός πρέσβης κατηγόρησε την Άγκυρα ότι διώκει τους Κούρδους στην Τουρκία, ενώ τα στρατεύματα της υλοποιούν κανονική «σφαγή» κατά κουρδικών πληθυσμών στη Συρία», υλοποιώντας ουσιαστικά μια ακόμη γενοκτονία.

Ο Πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Danny Danon στηλίτευσε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και κατηγόρησε την Άγκυρα για την προώθηση του αντισημιτισμού στο εσωτερικό της χώρας ενώ ανέφερε ότι η Άγκυρα υλοποιεί εθνοκάθαρση κατά των Κούρδων.

Ο Danny Danon δήλωσε στην συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Μέση Ανατολή, ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αποσταθεροποιεί την περιοχή μέσω της βίας και υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις», προσθέτοντας ότι η «συγκλονιστική» εισβολή της Τουρκίας στη Συρία δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη.

Μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα, αναφέρει ότι οι ήδη πολύ άσχημες σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί ακόμα πιο πολύ, εδικά από τότε που ο Ερντογάν ξεκίνησε τις στρατιωτικές εισβολές σε γειτονικά κράτη.

«Ο Ερντογάν έχει μετατρέψει την Τουρκία σε ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες της Χαμάς και ένα οικονομικό κέντρο για τη διοχέτευση χρημάτων για την χρηματοδότηση τρομοκρατικών επιθέσεων. Η Τουρκία του Ερντογάν δεν δείχνει ηθική στάση ή ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στον κουρδικό λαό. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει μετατρέψει την χώρα του σε έναν περιφερειακό κόμβο για την τρομοκρατία», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Ντάντον πρόσθεσε ότι η πρόσφατη τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία είχε εγείρει τον κίνδυνο μιας αναγέννησης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), καθώς οι δυνάμεις της περιοχής υπό την καθοδήγηση των Κούρδων στόχευαν να τους εξολοθρεύσουν.

«Ενώ ήταν απασχολημένος δολοφονώντας εκείνους που βοηθούσαν να κρατηθεί ο κόσμος ασφαλής από την απειλή του ISIS, επέτρεψε στα μέλη του ISIS να αποδράσουν  από τις φυλακές  και να απειλούν με νέες τρομοκρατικές πράξεις σε μελλοντικές επιθέσεις τον πλανήτη. Και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς ο Ερντογάν έχει μια μακρά ιστορία υποστήριξης του τρόμου», δήλωσε ο Ντάουν κατά τη διάρκεια συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Ερντογάν σέρνει τη χώρα του κάτω από ένα «ιμπεριαλιστικό μονοπάτι», απειλώντας δημοσιογράφους, διώκοντας τις θρησκευτικές μειονότητες και προωθώντας τον αντισημιτισμό».

«Το Ισραήλ προειδοποιεί για την εθνοκάθαρση των Κούρδων», δήλωσε ο Ισραηλινός πρέσβης, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση και να παράσχει κάθε βοήθεια στον κουρδικό λαό».

Την “σκυτάλη” πήρε στην συνέχεια  ο πρέσβης της Τουρκίας του ΟΗΕ, Feridun Sinirlioglu, απορρίπτοντας την ομιλία του Ισραηλινού αξιωματούχου ως «καθημερινή δόση ψεμάτων» από τον «εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης τρομοκρατίας».

«Εκείνοι που θέλουν να προωθήσουν την πολιτική τους σταδιοδρομία πάνω στα νεκρά σώματα των παιδιών δεν μπορούν να μας μιλούν για το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε ο Τούρκος πρέσβης.

Ο Sinirlioglu πρότεινε να αλλάξει το θέμα της ημερήσιας διάταξης για τη σύνοδο του Συμβουλίου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, και να συμπεριληφθεί το θέμα της Παλαιστίνης, και τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά της ανθρωπότητας.

Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβιάζει «τα βασικά δικαιώματα των Παλαιστινίων σε καθημερινή βάση», επικαλούμενος έκθεση της Επιτροπής Έρευνας του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία, Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν αμάχους και ενδέχεται να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια μιας σειράς επιθέσεων εναντίον των Παλαιστινίων διαδηλωτών πέρυσι στη Γάζα.

Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε επίσης ότι ο στρατός της χώρας του θα επιτεθεί με σφοδρότητα σε οποιονδήποτε Κούρδο μαχητή, ο οποίος θα παραμείνει κατά μήκος της παραμεθόριας περιοχής στη βορειοανατολική Συρία μετά από την λήξη της προθεσμίας για την αποχώρηση τους.

loading...