Κουμουτσάκος: Είναι υποκρισία οι δημιουργοί της Μόριας και της Ειδομένης να επικαλούνται τον ανθρωπισμό


“Είναι υποκρισία, οι δημιουργοί της Μόριας και της Ειδομένης να επικαλούνται τον ανθρωπισμό, όταν στις ημέρες τους τόσο πολύ υπέφερε”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

“Η εφαρμογή του νόμου, στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής, δεν αποτελεί αυταρχισμό. Αποτελεί αυτονόητο δημοκρατικό καθήκον μιας ευνομούμενης πολιτείας”, σημείωσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος, ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θα έρθει στο επόμενο διάστημα στη Βουλή θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων ένα “νέο συμπαγές αλλά και δίκαιο σύστημα ασύλου για όσους το δικαιούνται. Με επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης που αποτελεί βασική τροχοπέδη στις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο”. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα “ενισχύει την υποχρέωση συνεργασίας των αιτούμενων ασύλου στο πλαίσιο των δεδομένων εγγυήσεων που παρέχει η Πολιτεία” ενώ τόνισε ότι “μπαίνει τέλος στην αναρχία και στην παραβατικότητα στο στάδιο υποδοχής”.

Αναφερόμενος στον ρόλο των ΜΚΟ δήλωσε ότι “η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια συστηματική καταγραφή και κυρίως αξιολόγηση”.

Σχετικά με το περιεχόμενο των συναντήσεων του στην Άγκυρα ο κ. Κομουτσάκος σημείωσε: “Ήταν συναντήσεις που έγιναν σε καλό κλίμα. Ήταν ειλικρινείς και άγγιξαν όλες τις πτυχές του θέματος. Επανέλαβα τις θέσεις της χώρας μας τονίζοντας τη σημασία που έχει η αποτελεσματική εφαρμογή της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας”.

“Την ώρα που δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα, με νέο Κοινοβούλιο και νέα σύνθεση της Επιτροπής, η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο για τη συνδιαμόρφωση μιας αποτελεσματικής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής”, πρόσθεσε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :