Πρόβλημα επιβίωσης της Ελλάδος μας οι ορδές λαθρομεταναστών

Αδήριτη ανάγκη συνειδητοποίησης του εθνοφθόρου προβλήματος

Η εξέτασης του αιτούμενου ασύλου, να μοιράζεται σε όλες της χώρες της Ε.Ε.

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
Έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι με τους λαθρομετανάστες, όπως λέει η λαϊκή σοφία και δεν πάει άλλο. Την εκρηκτική, όχι απλά ζεστή αυτή πατάτα που κληροδότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει υποχρέωση η Κυβέρνηση να την απενεργοποιήσει γρήγορα πριν εκραγεί και δημιουργηθούν μη αναστρέψιμα γεγονότα. Οι ορδές αυτές των λαθρομεταναστών είναι αδήριτη ανάγκη να σταματήσουν εδώ και τώρα, για να θυμηθούμε ένα παλιό παπανδρεϊκό σύνθημα. Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και αποφάσισε κάποια σωστά μέτρα, όχι αρκετά κατά την φτωχή μου γνώμη, διότι θα περιορίσει μεν το πρόβλημα, δεν θα το επιλύσει δε και άμεσα όπως επιβάλλουν οι διαμορφωμένες συνθήκες.

Σωστά χαρακτήρισε το πρόβλημα όχι προσφυγικό, αλλά μεταναστευτικό. Θα ήταν πιο ακριβόλογο να το χαρακτηρίσει «λαθρομεταναστευτικό»! Η ενόχληση του χαρακτηρισμού «λαθρομετανάστης» ως ρατσιστικό, είναι μια επιτυχία της ηγεμονίας της αριστεράς, διότι, αν και πνέει τα λοίσθια, τα υπολείμματα έχουν ακόμη επιρροή. Για το μόνο που θα μπορούσε κανείς να ψέξει την λέξη «λαθρομετανάστης», είναι ότι δεν είναι δημοτική γλώσσα, διότι ελληνικά, η μόνη εννοιολογική γλώσσα της υφηλίου, ο εισερχόμενος χωρίς άδεια, εισέρχεται λάθρα ή λαθραίως, συνώνυμο του παράνομου. Η έννοια του παράνομου κατ’ εμέ, είναι βαρύτερη, χειρότερη, διότι η παρανομία τιμωρείται, ενώ ο λαθραίως εισερχόμενος μπορεί να έχει ελαφρυντικά.

Η ελάφρυνση των νησιών, που είναι επιβεβλημένη, δεν είναι σωστό πολιτικά με την μεταφορά του προβλήματος στην ενδοχώρα. Η διαδικασία που προβλέπει ο νέος νόμος, ότι το ξεκαθάρισμα, μεταξύ πιθανών προσφύγων και λαθρομεταναστών, θα γίνεται αμέσως και επί τόπου ευθύς ως φθάσει η γεμάτη με κόσμο βάρκα, να γίνει με τους ήδη υπάρχοντες τώρα στα νησιά και με μια ταχύρυθμη διαδικασία, όχι μεγαλύτερη της μιας εβδομάδας για την ολοκλήρωσή της, και να απελαύνονται καθημερινά και σταδιακά όπως προχωρεί το ξεκαθάρισμα αυτό. Κανείς λογικός και μη ιδεοληπτικός, ή δήθεν ανθρωπιστής Έλληνας, δεν μπορεί να έχει αντίρρηση σε μια τέτοια λυτρωτική για τους ταλαίπωρους κατοίκους των νησιών μας λύση. Η Κυβέρνηση ας το μελετήσει και ας το εφαρμόσει αμέσως, αδιαφορώντας για κάθε κακόπιστο σχόλιο και αντίδραση, η οποία θα χαρακτηρισθεί από τον νοήμονα και ψύχραιμο Έλληνα, ως αντεθνική. Μια τέτοια ενέργεια, η οποία χρειάζεται αυξημένη τόλμη και αποφασιστικότητα, θα δικαιώσει, τόσο πολιτικά όσο και ιστορικά την κυβέρνηση και θα μείνει στην ιστορία, αλλά και στην διεθνή γνώμη, ως η πιο αποφασιστική Κυβέρνηση που έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό.

Και τώρα η λύση του Γόρδιου Δεσμού! Με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη χώρα υποδοχής προσφύγων, όπως προβλέπεται από την Συνθήκη της Γενεύης, η εξέταση του ασύλου, η οποία γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους και όχι ως υποχρέωση από την Συνθήκη αυτή, η εξέταση αυτή του αιτούμενου ασύλου, μπορεί να γίνει και από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η αναλογική λοιπόν υποδοχή των ταλαίπωρων κατά τα άλλα αυτών ανθρώπων, να εφαρμοστεί για την εξέταση του αιτούμενου ασύλου, αναλογικά σε κάθε χώρα της Ε.Ε., όπως γίνεται και στην Ελλάδα, με όλες τις μετέπειτα ενέργειες και υποχρεώσεις. Τούτο σημαίνει στην πράξη, ότι κάθε αφικνούμενη γεμάτη με, όπως και να τους πεις, κόσμου βάρκα, θα αποστέλλεται απ’ ευθείας σε μια χώρα της Ε.Ε. για τα περεταίρω. Τόσο απλά, τόσο γρήγορα και τόσο αποτελεσματικά! Ας το θέσει ο Πρωθυπουργός στην επόμενη σύνοδο κορυφής, με την πεποίθηση ότι κανείς δεν θα μπορέσει να το αντικρούσει. Θα αιφνιδιάσει μεν, θα εκτιμηθεί δε, δεχόμενοι ότι η Ελλάδα είναι πράγματι ένα ισότιμο μέλος της Ε.Ε.! Θα αποκτήσει επί τέλους και η Ελλάδα φωνή που ακούγεται και γίνεται σεβαστή.

Τα υπόλοιπα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση, ας μου επιτραπεί ταπεινά να κάνω τα δικά μου σχόλια. Οι κλειστοί χώροι κράτησης των λαθραίως εισερχομένων, είναι σωστή και αναγκαία. Να θυμηθούμε την πολυσυζητημένη «αμυγδαλέζα», η οποία παρόλο που ηταν ξενοδοχείο πολυτελείας, λειτουργούσε αποτελεσματικά αποτρεπτικά, μέχρι που ο ΣΫΡΙΖΑ, διά της κ.Τασίας, αποφάσισε να ανοίξει, μαζί με το άνοιγμα των συνόρων, θαλάσσιων και στεριανών. Άνοιξε έτσι ο ασκός του Αιόλου και πλημύρισε η Ελλάδα και η Ευρώπη με λαθρομετανάστες. Τώρα που το πρόβλημα εξελίχτηκε σε ανεξέλεγκτο, δεν έχουν ούτε το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσουν την ευθύνη τους. Άλλωστε, έτσι κι αλλιώς, σε τίποτε από τα δεινά που επισώρευσε στην ελληνική κοινωνία δεν παραδέχονται.

Η ενίσχυση των θαλασσίων συνόρων μας, με αύξηση των πλοίων επιτήρησης κάθε τύπου, φοβάμαι ότι μόνο έξοδα δημιουργούμε, από την στιγμή που δεν θα αποτρέπουν τις γεμάτες με λαθρομετανάστες βάρκες και διερωτώμαι ποιος μπορεί να μας απαγορεύσει να εμποδίσουμε λαθραίους να εισέλθουν στη χώρα μας. Σε το διαφέρει από τα στεριανά σύνορα που ελέγχουμε κάθε εισερχόμενο και ασφαλώς δεν επιτρέπουμε την είσοδο όποιου δεν έχει δικαίωμα εισόδου. Αν λοιπόν η αύξηση των πλωτών μέσων ελέγχου των θαλάσσιων συνόρων μας, στην καλύτερη περίπτωση εκτελούν χρέη τροχονόμου ή ακόμη και ταξιτζή αν κινδυνεύουν από θαλασσοταραχή ή αλλιώς, ποιος ο λόγος να αυξηθούν;

Ως προς την μείωση του χρόνου της διαδικασίας ελέγχου του αιτούμενου άσυλο, επανέρχομαι στο γεγονός ότι δεν είμαστε η πρώτη χώρα υποδοχής του πρόσφυγα και έτσι δεν είμαστε υποχρεωμένοι αυστηρής εφαρμογής των απαιτούμενων χρονοβόρων διαδικασιών, όταν με την συντόμευσή τους, επιτυγχάνουμε την ουσία και αποφεύγουμε την εκμετάλλευση των διαδικασιών. Ας ξεχάσουμε λοιπόν τους τρεις ή δεκατρείς μήνες και να ορίσουμε, ας πούμε μια εβδομάδα ή το πολύ δύο, έτσι ώστε να περαιώνονται γρήγορα οι διαδικασίες. Τούτο θα αποτελέσει μια άλλη μορφή, της λύσεως του Γόρδιου Δεσμού.

Μια ακόμη κίνηση αποτροπής, είναι ο διακινητής ή μάλλον ο υπεύθυνος οδήγησης της λέμβου ή οποιουδήποτε πλωτού μέσου, να συλλαμβάνεται και με συνοπτικές διαδικασίες που θα προβλέπει ο νόμος, θα φυλακίζεται με ισόβια. Τούτο θα μαθευτεί και οι κύριοι διακινητές δεν θα βρίσκουν «κυβερνήτες» λέμβων να τους μεταφέρει. Επίσης να κατάσχεται το πλωτό μέσο, διότι έρχονται ακόμη και με κότερα, που δεν θα θελήσουν να χάσουν το κότερό τους.

Η ένταξη και αφομοίωση μουσουλμάνους στην ελληνική κοινωνία, πρέπι να αποφεύγεται, διότι θα νοθεύσει την σύσταση της ελληνικής κοινωνίας με τα πολλά παιδιά που γεννάνε, με κίνδυνο κάποια κατάλληλη στιγμή, ο μουσουλμάνος να επαναστατήσει. Ελαχιστοποίηση του κινδύνου, είναι να βαπτιστούν χριστιανοί, αν προτιμούν να ζήσουν στην χριστιανική χώρα μας.

Νίκος Αναγνωστάτος

e-mail:[email protected]

thiakos.blogspot.com.

loading...