Αμερικανικός αιφνιδιασμός στη Συρία: «Έφοδος» αμερικανικών δυνάμεων για την κατάληψη πετρελαιοπηγών!


Αγώνα δρόμου κάνουν οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία για να επανακαταλάβουν τις πετρελαιοπηγές κοντά στην  Deiz ez-Zor, στην ίδια δηλαδή περιοχή που είχαν σκοτωθεί 9 Ρώσοι μισθοφόροι της εταιρείας Wagner τον Φεβρουάριο του 2018 από αμερικανικές δυνάμεις, σε μια κίνηση που αιφνιδίασε πλήρως τη Μόαχα.

Η αρχή έγινε πριν από ημέρες περίπου από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είχε πει πως οι κουρδικές δυνάμεις πρέπει να καταλάβουν την περιοχή των πετρελαιοπηγών που κατείχε η ISIS, προκειμένου η ισλαμιστική οργάνωση να μην μπορέσει να τις καταλάβει ξανά.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ φάλαγγα οχημάτων των αμερικανικών δυνάμεων αποτελούμενη από 13 έως 18 οχήματα διέσχισε τα σύνορα με τη Συρία από το Ιράκ στην περιοχή Al-Walid κατευθυνόμενη για τις πετρελαιοπηγές με ισχυρή αεροπορική προστασία.

Έτσι για ακόμη μια φορά η υπόθεση της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία παίρνει νέα τροπή, αφού όπως όλα δείχνουν οι ΗΠΑ δεν πρόκειται… ποτέ να αποχωρήσουν από την πολύπαθη αυτή χώρα.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :