Δημοσκόπηση: Πόσοι Έλληνες θα πολεμούσαν για την πατρίδα τους και πόσοι Τούρκοι για την χώρα τους; – «Μαύρα τα μαντάτα»

Μεγάλη έρευνα του Gallup International, σε διάφορες χώρες ως προς το εάν είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν για τη χώρα τους, αποκαλύπτει σχετική απροθυμία των Ελλήνων να πολεμήσουν για την χώρα τους, ενώ αντίθετα οι Τούρκοι εμφανίζονται κατά 45% πιο πρόθυμοι να πολεμήσουν για την δική τους

Στην Ελλάδα το ποσοστό το 2015 ήταν 54%, ενώ στην Τουρκία 73%! Αν σκεφθούμε ότι Τούρκοι είναι υπεροκταπλάσιοι από τους Ελληνες σε πληθυσμό, το 45%των πλέον πρόθυμωνΤούρκων (54% έναντι 73%), αντιστοιχεί σε ποσοστό κάπου 350% περισσότερου πρόθυμου στρατιωτικού προσωπικού της Τουρκίας να πολεμήσει για την πατρίδα του, σε σχέση με την Ελλάδα!

Και νομίζουμε, ότι πέρα από οπλικά συστήματα και το ανέκδοτο περί «διεθνών συμμαχιών» εκεί είναι το πρόβλημα για την χώρα.

Το ποσοστό των απρόθυμων Ελλήνων έχει αυξηθεί εντυπωσιακά στα χρόνια των Μνημονίων, καθώς μεγάλες μάζες του πληθυσμού βίωσαν την προσωπική καταστροφή και την κοινωνική απαξίωση με συνέπεια την απόρριψη εννοιών, όπως «πατρίδα» και «αυτοθυσία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Ελλάδα ξεπερνούν πολλές χώρες, όπως:

Ουκρανία με 62%

Ρωσία με 59%

Κόσοβο με 58%

Σουηδία με 55%

Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 55%

Οι χώρες με τις λιγότερες θετικές απαντήσεις είναι η Ιταλία (20%), το Βέλγιο (19%), η Γερμανία (18%), η Ολλανδία (15%) και η Ιαπωνία (11%).

Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που είπαν «ναι» εκτός από την Τουρκία είναι στο Μαρόκο, τα Φίτζι, το Πακιστάν, το Βιετνάμ, το Μπαγκλαντές, το Αζερμπαϊτζάν, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Αφγανιστάν, την Γεωργία και την Ινδία απαντάνε θετικά με ποσοστά από 75% έως 94%.

loading...