Τελείωσε η συμμαχία Ιράν-Τουρκίας – Ερντογάν: «Είναι προδότες» – Επίθεση & κατά Μακρόν!

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Ιράν, των ΗΠΑ και του Μακρόν εξαπέλυσε πριν λίγο ο Ρ. Τ. Ερντογάν.
Φαίνεται πως ραγίζει το γυαλί της συμμαχίας με την Τεχεράνη, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως οι Ιρανοί είναι προδότες που δεν στήριξαν την επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία!

Μάλιστα την ίδια στιγμή μίλησε και με τα χειρότερα λόγια για τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, τον οποίο κατηγόρησε ότι συνεργάζεται με… τρομοκράτες.

Αναλυτικά:

Αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις των ΗΠΑ, η επιχείρηση της Τουρκίας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει 700-800 Κούρδοι μαχητές του YPG και αναμένεται να αποχωρήσουν άλλοι 1200-1300, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι συνεχίζεται η αποχώρηση και “λέγεται πως θα αναχωρήσουν εμπρόθεσμα”.

Αναχωρώντας για το Σότσι, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε πως αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις των ΗΠΑ, η επιχείρηση της Τουρκίας θα συνεχιστεί αυτή τη φορά με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Για τη Ρωσία είπε ότι μέχρι στιγμής δηλώσεις που έγιναν για τις συνομιλίες τους είναι όλες θετικές αλλά θα τα συζητήσουν όλα λεπτομερώς με τον Ρώσο ομόλογό του. “Πρώτα ο Αλλάχ θα διασφαλίσουμε τη συμφωνία που θέλουμε με τη Ρωσία”.

loading...