Κουμουτσάκος για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δεν έχει αιτήματα, η Ευρώπη έχει υποχρεώσεις

Ανησυχίες εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη για αύξηση των μεταναστευτικών ροών με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία
Για την έκρυθμη κατάσταση στη Συρία αλλά και για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η Ελλάδα δεν έχει αιτήματα, η Ευρώπη έχει υποχρεώσεις» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στη χώρα. Όπως εξήγησε, από τον Ιούλιο και μετά παρατηρείται μια έξαρση στις μεταναστευτικές ροές, και οι λόγοι πίσω από αυτό βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε επίσης ανησυχίες για αύξηση των μεταναστευτικών ροών με αφορμή τον πόλεμο στη Συρία, επισημαίνοντας πάντως ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο. «Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος τι θα ακολουθήσει», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει ανακοινώσει την πολιτικής της για καλύτερη διαφύλαξη των συνόρων σε περίπτωση αύξησης μεταναστευτικών ροών.

Στη συνέχεια ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει τα μέτρα της και «δεν πρέπει να πιαστεί απροετοίμαστη ξανά».

Σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία, ο υπουργός σημείωσε ότι η Τουρκία οφείλει να αντιμετωπίσει τα δίκτυα των λαθροδιακινητών και να τα εκριζώσει. Η πολιτική της Ελλάδας αντίστοιχα είναι να αυξήσει τις επιστροφές των μεταναστών, όπως επεσήμανε.

loading...