Έξαλλοι οι Τούρκοι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ: «Σκάνδαλο η ελληνική τιμωρία σε Τούρκους αθλητές»

Την ενόχληση της Άγκυρας για την ακύρωση συμβολαίων Τούρκων αθλητών που χαιρέτισαν στρατιωτικά από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, απηχεί ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία.

Η Γενί Σαφάκ, κάνει λόγο για «απόφαση – σκάνδαλο στην Ελλάδα, ακύρωσαν συμβόλαιο παικτών της εθνικής ομάδας επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά».

Η επίσης φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ αναφέρει: «Αχώνευτος γείτονας. Τους πείραξε ο στρατιωτικός χαιρετισμός.

Επιμένει να χαιρετά στρατιωτικά ο Ερντογάν

Στην τιμωρία των Τούρκων παικτών από τις ελληνικές ομάδες, αναφέρθηκε και ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

«Αυτοί είναι τόσο ανήμποροι που φοβούνται από τους αθλητές μας και χαιρετούν στρατιωτικά λόγω της επιχείρησης Πηγή της Ειρήνης», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν, χαιρέτισε ξανά και ο ίδιος στρατιωτικά ενώπιον των βουλευτών του, λέγοντας «Δεν θα διακόψουμε τον χαιρετισμό μας. Θα χαιρετάμε όλους τους φαντάρους μας». Επίσης, αναφέρθηκε στα 5 εκατομμύρια Τούρκων που ζουν στην Ευρώπη, οι οποίοι όπως είπε «αν δράσουν με ενότητα και ομόνοια και δείξουν τη δύναμή τους, δεν υπάρχει καμία χώρα που να μη συμμαζευτεί».

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ διέκοψε για τρεις μήνες το συμβόλαιο του Τούρκου χαντμπολίστα Γιουνούς Οζμουσούλ και ο Ολυμπιακός έλυσε το συμβόλαιο με τον Ντουρμούς Αλι Τινκίρ καθώς και οι δύο χαιρέτισαν στρατιωτικά.

Πηγή: skai.gr

loading...