Φονική ενέδρα στο Χαϊδάρι: Πέθανε ο επιχειρηματίας – Αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον των δραστών

Το θύμα φέρεται να κυκλοφορούσε συνοδεία αστυνομικών – Γνώριζαν τις κινήσεις του οι δράστες – Στο μικροσκόπιο των Αρχών υλικό από κάμερες – Είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης το 2016 – Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ερευνά την εμπλοκή των αστυνομικών
Υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του ο 49χρονος επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας, εναντίον του οποίου στήθηκε φονική ενέδρα το πρωί στο Χαϊδάρι. Όμως, η έρευνα αποκάλυψε ότι το πρωί εκτός από τους δράστες που χτύπησαν με καλάσνικοφ το θύμα, είχαν πυροβολήσει και αστυνομικοί οι οποίοι ήταν παρόντες στην επίθεση, ενώ βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εντοπίστηκαν από τις κάμερες από τους συναδέλφους τους του τμήματος Ανθρωποκτονιών και κληθέντες να δικαιολογήσουν την παρουσία τους, υποστήριξαν ότι τυχαία βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης. Ωστόσο, ο ρόλος τους ακόμη ερευνάται.

Από το σημείο περισυνελέγησαν δεκαοκτώ κάλυκες από καλάσνικοφ και τέσερις από εννιάρι πιστόλι.

Ερευνα από τους «αδιάφθορους» για την εμπλοκή των αστυνομικών

Αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι την εμπλοκή των αστυνομικών στην υπόθεση διερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι «η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη».

Παράλληλα, στο επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον του επιχειρηματία Δ. Μάλαμα, που βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο στόχαστρο εκτελεστών, στο Χαϊδάρι, επικεντρώνονται οι έρευνες των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα, το θύμα, που είναι ηλικίας 49 ετών, έπαιρνε μέτρα για την προστασία του και φέρεται να κυκλοφορούσε συνοδεία ενός ή και δύο μοτοσυκλετιστών.

Οι δράστες, κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας παρακολουθούσαν το θύμα που έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έχοντας δεχθεί απανωτούς πυροβολισμούς και γνώριζαν καλά τις κινήσεις του. Το θύμα υπέκυψε περίπου στις έξι το απόγευμα. Ήδη, η αστυνομία συγκεντρώνει υλικό από κάμερες σε όλο το μήκος της διαδρομής που έκανε ο Δ. Μάλαμαας έως το φανάρι που σταμάτησε με το αυτοκίνητό του και όπου είχε στηθεί η ενέδρα θανάτου. Παράλληλα αναζητά μαρτυρίες αυτοπτών, ώστε να μπορέσουν να πιαστούν έστω από μια λεπτομέρεια για να συνθέσουν το προφίλ των δραστών. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν το καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν, ενώ το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται και στο εννιάρι, κάλυκες από το οποίο βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης.

Ο φόβος του θύματος της επίθεσης εξηγείται από το γεγονός ότι κατάστημα ιδιοκτησίας του είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης το 2016. Τότε, στις 14 Μαϊου του 2016 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε κατάστημα του άνδρα, στην οδό λεωφόρο Αθηνών 267, με αποτέλεσμα σοβαρές υλικές ζημιές.

Η αστυνομία ξεκινά το παζλ της έρευνας από το επαγγελματικό περιβάλλον του 49χρονου, ενώ δεν λανθάνει της προσοχής των αστυνομικών η φιλική σχέση που φέρεται να είχε το θύμα με απόστρατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, ο οποίος είχε δολοφονηθεί έξω από ταβέρνα στην Κάντζα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του θύματος της σημερινής δολοφονίας είχε αναφερθεί και σε μεγάλη δικογραφία του παρελθόντος για εκτεταμένη διαφθορά στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το θύμα της σημερινής επίθεσης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων (παράνομο τζόγο). Διατηρούσε επιχείρηση διανομής καφέ.

Υπενθυμίζεται ότι δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή πυροβόλησαν τον 49χρονο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν σταματημένος με το αυτοκίνητό του (τύπου SUV μάρκας BMW και χρώματος γκρι) σε φανάρι στη συμβολή Σατωβριάνδου – Αθηνών.

Σύμφωνα με τις ίδες πληροφορίες οι δράστες πυροβόλησαν περίπου τριάντα φορές με καλάσνικοφ και όπλο των 9 χιλιοστών.

https://www.protothema.gr/

loading...