ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Θα κάνουν Χριστούγεννα τα νησιά μας;

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Η κατάσταση στα νησιά μας είναι απερίγραπτη. Ασφυκτιούν υπό την πίεση χιλιάδων παράνομων μεταναστών που φθάνουν καθημερινά σε αυτά από την Τουρκία, η οποία έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη συναφθείσα συμφωνία με την ΕΕ, βεβαίως και υπό την απόλυτη σιωπή – ανοχή της γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και βεβαίως – βεβαίως και υπό την περίεργη σιωπή – ανοχή των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ!

Στους 4.000 έφτασαν οι “μετανάστες” στην Κω…

Διαβάζουμε στον τοπικό Τύπο (Βήμα της Κω), πως οι παράνομοι μετανάστες στην Κω έφτασαν τις 4 χιλιάδες, αφού μεταφέρθηκαν εκεί (στο Hot Spot του Πυλίου), στους ήδη υπάρχοντες, κι άλλοι από τη Σύμη!

Η παραπάνω εκτίμηση έγινε από τον Πρόεδρο των αστυνομικών κ. Αντώνη Κυδωνάκη. Αυτοί – σύμφωνα με την καταγγελία – διαμένουν τόσο στις δομές, όσο σε σπίτια, αλλά φυσικά και σε κατασκηνώσεις εκτός δομών! Ο κ. Κυδωνάκης ανέφερε ότι τα βράδια η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους άστεγους μετανάστες, αλλά δεν είναι τούτο εφικτό καθώς δεν υπάρχει χώρος να φιλοξενηθούν!

Οι αστυνομικές αρχές είναι σε αναμονή πολιτικών αποφάσεων (;;;) για να διευθετηθεί το φλέγον αυτό ζήτημα και φυσικά να αναλάβουν πρωτοβουλίες και η δημοτική αρχή, πριν να γίνει εκρηκτική η κατάσταση!

Οι παραπάνω καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στα όσα το προηγούμενο διάστημα είχε καταγγείλει με επιστολή (17/9/2019) η Ένωση Αστυνομικών Β΄ Δωδεκανήσου, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Κ.Υ.Τ της Κω και της Λέρου!

Όπως επίσης και η κραυγή απόγνωσης αστυνομικών στη Σάμο, που δηλώνουν πως είναι πρόβατα επί σφαγή!

Ωστόσο η ελληνική Πολιτεία, δυστυχώς ασχολείται με άλλα πιο “σοβαρά” προβλήματα (κατά την έρπουσα κρίση της)!

Υποβόσκει συντονισμένη εξέγερση παράνομων μεταναστών;

Αλλά οι καταγγελίες για την κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες μας, για το δράμα που ζουν τα τελευταία χρόνια δεν έχουν τέλος!

Μας καταγγέλλεται ότι σε Hot Spot των νησιών μας, προσχεδιασμένα οι αλλοδαποί “φιλοξενούμενοι” ρίχνουν στις τουαλέτες χαρτιά υγείας, παιδικές πάνες, ακόμη και σερβιέτες, προκειμένου να βουλώσουν το αποχετευτικό σύστημα, ώστε να ξεχειλίζουν οι ακαθαρσίες για να δημιουργήσουν πρόβλημα αποχώρησης από τα κέντρα φιλοξενίας και να οδηγηθούν στις κτηριακές εγκαταστάσεις που τους υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Επίσης μας καταγγέλλεται, ότι δεν επιτρέπεται από το προσωπικό φύλαξης των Hot Spot η πάσης φύσεως λήψη εικόνων, αντίθετα με τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι δεν ενοχλούνται από τους αρμοδίους των Ηνωμένων Εθνών, όταν με τα ακριβά τους τηλέφωνα κάνουν λήψη των άθλιων συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας!

Υπάρχουν κι πολλές άλλες καταγγελίες, ωστόσο η περισσότερο σοβαρή είναι, πως σχέδιο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών – ενδεχομένως να βρίσκονται ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες – είναι να υποκινήσουν σε κάποια φάση, ταυτόχρονη εξέγερση στα Hot Spot της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λέρου και της Κω, για να μην υπάρχει δυνατότητα αυτή να κατασταλεί από την Αστυνομική δύναμη των νησιών μας και έτσι, να οδηγηθούμε σε απρόβλεπτες και δυσάρεστες εξελίξεις! Η πηγή μας, μας είπε, πως ενδεχομένως κάτι τέτοιο να συμβεί σε ημέρες που θα υπάρχει συνεχή βροχόπτωση!

Ακούσαμε με προσοχή αυτές τις καταγγελίες και τις εκτιμήσεις και τις δημοσιοποιούμε, μήπως και προλάβουμε το κακό! Από εκεί και μετά, πιστεύουμε ότι τα Όργανα της Ελληνικής Πολιτείας είναι σε επαγρύπνηση και θα έχουν πιθανώς γίνει δέκτες αυτών ή παρόμοιων άλλων πληροφοριών!

Παράδεισος των παράνομων μεταναστών η Ελλάδα με σπόνσορα το κράτος…

Πιστεύω όμως, πως η κυβέρνηση όχι απλώς κοιμάται, αλλά ροχαλίζει δυνατά! Αφού δεν είδαμε, δεν διαπιστώσαμε κάποια ενέργεια να έγινε από μέρους της μετά την φοβερή καταγγελία που έκανε στον τηλεοπτικό δίαυλο Βεργίνα TV ο Γενικός Γραμματέας της κοινότητας Σύρων στην Ελλάδα Ανουάρ Μπάκρι, ο οποίος κατάγγειλε ότι:

«Υπάρχουν περιπτώσεις διεφθαρμένων υπαλλήλων που ζητούν 3.500 ευρώ για διαβατήριο και άδεια παραμονής, από τον κάθε ενδιαφερόμενο»!

Όπως επίσης, δεν είδαμε το ενδιαφέρον της Πολιτείας για το δημοσιευθέν άρθρο της εφημερίδας το “Έθνος” και στο οποίο αναφέρεται πως το πολιτικό άσυλο, είναι μια χρυσή μπίζνα στην Μόρια της Μυτιλήνης από οργανωμένα κυκλώματα μέσω ανομίας στο διαδίκτυο, όπου ζητούν 1.000 ευρώ για πέντε χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα!

Από την άλλη μεριά η ελληνική κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, όταν ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, απέστειλε επιστολή στους δημάρχους Κω, Πάτμου, Νισύρου, Λειψών, Τήλου, Χάλκης και Μεγίστης, καλώντας τους να προχωρήσουν όλοι μαζί σε δυναμικές κινητοποιήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας, τόσο για την κατάσταση που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο το τελευταίο διάστημα, με την άφιξη μεγάλου αριθμού προσφύγων (;;;), όσο και για την υποστελέχωση των δομών υγείας στα νησιά!

Φεστιβάλ τουρκικού κινηματογράφου στην Κω…

Και ενώ συμβαίνουν αυτά τα δράματα χωρίς τέλος, στην Κω είχαμε άρτο και θεάματα!

Αφού ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 η εβδομάδα του Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου! Το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου της Κω με το Σύνδεσμο Πολιτισμού και Κινηματογράφων της Νέας Αλικαρνασσού (Bodrum)! Και όπως ανέφερε ο Δήμος της Κω, αυτό το φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο νησί της Κω για τέταρτη χρονιά, δίνει στο νησί μεγάλη προβολή στα τουρκικά ΜΜΕ!

Και μετά ζητάμε τα ρέστα από τα μεγάλα κανάλια των Αθηνών για την τουρκολαγνεία τους με την συνεχή – επί σειρά ετών – προβολή τουρκικών σαπουνόπερων!

Τελικά αυτή η Πατρίδα δεν σώνεται με τίποτε! Η διάβρωσή της έχει αγγίξει το μεδούλι του εγκεφάλου της! Δυστυχώς και έχουμε όλοι μας ευθύνη γι΄ αυτόν τον ξεπεσμό!

Θα κάνουν Χριστούγεννα τα νησιά μας;

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Πλησιάζει η γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού μας! Την πιο λαμπερή γιορτή της Χριστιανοσύνης!

Διερωτώμαι – και παρακαλώ κρατήστε αυτήν την απορία μου – αν τελικά με όλη αυτήν την κατάσταση, της εισβολής χιλιάδων μουσουλμάνων στα νησιά μας, αν λέγω “επιτραπεί” στους κατοίκους των νησιών μας να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με την λαμπρότητα που επιβάλλει η Μεγάλη αυτή Ημέρα!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
[email protected]
www.egerssi.gr

loading...