Ξεκινά ο εποικισμός του διαστήματος: Η Ρωσία ανακοινώνει την δημιουργία βάσης στην Σελήνη (βίντεο)

Ο εποικισμός του διαστήματος ξεκινά από την Σελήνη: Η ρωσική Πυραυλική και Διαστημική Εταιρεία, Energia, θα παρουσιάσει τμήμα του διαστημικού σταθμού που τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και θα προσεδαφιστεί στον δορυφόρο της Γης, το αργότερο μέχρι το 2025.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο 70ο ετήσιου Διεθνές Αστροναυτικό Συνεδρίου, στις 21 με 25 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, «θα παρουσιαστεί τμήμα του κόνσεπτ για το σεληνιακό σταθμό σε τροχιά. Ο βασικός σκοπός του συγκεκριμένου τμήματος θα είναι να συντηρεί και να εφοδιάζει τις αποστολές στη σεληνιακή επιφάνεια», γράφει το έγγραφο.

Η δημιουργία διαστημικής βάσης στην Σελήνη, είναι κρίσιμη για τον εποικισμό και των άλλων κοντινών πλανητών κατ’αρχήν του ηλιακού μας συστήματος, καθώς χρειάζεται πολύ λιγότερη ενέργεια για μία πλατφόρμα μεταφοράς να αποσεληνωθεί και να ταξιδεύσει προς τον προορισμό της, παρά να απογειωθεί από την Γη που καταναλώνει το πιο σημαντικό μέρος της ενέργειάς του στην προσπάθεια εξόδου από την ατμόσφαιρα.
Η κρατική Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roscosmos και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία NASA συμφώνησαν κατ’αρχήν, κατά τη διάρκεια του 68ου Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου, στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας το 2017, ν’ αναπτύξουν μαζί τη Σεληνιακή Τροχιακή Πλατφόρμα.

Ωστόσο, τα αμερικανικά σχέδια για το διαστημικό σταθμό άλλαξαν. Εάν προηγουμένως προτεραιότητα ήταν η δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά γύρω από το φυσικό δορυφόρο της Γης, τώρα η πρωταρχικό στόχο αποτελεί η νέα προσεδάφιση στη Σελήνη, το 2024.

loading...