Τα μεγαλύτερα ψέματα που διδαχθήκαμε στο σχολείο!

Νομίζεις ότι όσα σου δίδαξαν στο σχολείο ήταν και η αλήθεια; Διάβασε τη λίστα με τα μεγαλύτερα ψέματα που μας έχουν διδάξει και θα μείνεις έκπληκτος!
Πολλές φορές θα έχει τύχει σαν παιδί, να απορήσεις για το αν όλα όσα σου μαθαίνουν είναι αληθινά και από που τα έχουν μάθει; Και αυτό είναι και το πιο υγιές, το να αμφιβάλεις και διαρκώς να ψάχνεις την αλήθεια.

Όχι ότι υπάρχουν μόνο 7 ψέμματα, απλά τα συγκεκριμένα ίσως είναι και τα μεγαλύτερα που μας έχουν κάνει να πιστέψουμε. Ποια είναι όμως αυτά;

Το μπλε χρώμα στις φλέβες μας

Οι φλέβες στο εσωτερικό του καρπού μας φαίνονται σαν να είναι μπλε και έτσι διδάσκεται στα σχολεία μας ότι το ακάθαρτο αίμα στις φλέβες μας είναι μπλε.

Ο μύθος λέει ότι όσο το οξυγόνο δεν υπάρχει μέσα στο αίμα, οι φλέβες παραμένουν μπλε, ενώ το αίμα που περνά από την καρδιά το οποίο περιέχει οξυγόνο, είναι κόκκινο.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αυτά είναι ένα παιχνίδισμα του φωτός. Όταν το φως χτυπά στο δέρμα σου, ο χρωματισμός διαθλά το κόκκινο χρώμα του και από την άλλη αντανακλά το μπλε χρώμα, εξαιτίας του οποίου οι φλέβες φαίνονται σαν να είναι μπλε.

Οι Αλμπίνο που έχουν λιγότερο χρωματισμό στο δέρμα τους, έχουν ως αποτέλεσμα όλες οι φλέβες τους να εμφανίζονται λες και είναι κόκκινες.
Οι 13 αποικίες της Αμερικής

Υπάρχουν δεκατρείς λωρίδες στην αμερικανική σημαία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν προφανώς τις 13 αρχικές αποικίες της Αμερικής. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια, καθώς αρχικά υπήρχαν μόνο 12 αποικίες.

Delaware, που αρχικά ονομαζόταν ως «Οι τρις κατώτεροι νομοί» δεν ήταν μια ανεξάρτητη αποικία. Μάλλον ήταν πάντα τα «μαγικά» μεταξύ της Πενσιλβανίας και του Μέριλαντ, αλλά τελικά τέθηκε υπό την κατοχή του William Penn ο οποίος ήταν ο μεγάλος ιδιοκτήτης της Πενσιλβανίας.
Το υγρό γυαλί

Ένας ισχυρός μύθος για το γυαλί λέει, ότι είναι πραγματικά ένα υγρό που κινείται όμως σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Αυτόν τον μύθο τον παρουσίασε ένας παλιός ιστορικός, βασιζόμενος στα παλιά τζάμια που ήταν ογκώδη στο κάτω μέρος, σε σχέση με το πάνω τμήμα τους. Ο μύθος αυτός θεωρήθηκε σωστός και έγινε βασικό μέρος της διδακτέας ύλης μας, έως ότου τον κατέρριψε ένας ερευνητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρυθμός της μεταβολής του (ακόμη και από το γυαλί glueyest) απαιτεί 10 με 32 χρόνια – ίση με τρεις φορές την ύπαρξη του σύμπαντος.

Τα κάρβουνα δημιουργούν διαμάντια

Γενικά πιστεύεται ότι τα διαμάντια είναι κατασκευασμένα από κάρβουνα, ωστόσο αυτό δεν είναι αλήθεια.

Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι αναγκαστικά τα κάρβουνα βρίσκονται ανάμεσα σε άλλα πετρώματα, όπως ο ασβεστόλιθος, ενώ τα διαμάντια βρίσκονται σε δέσμες περίπου εκατό μίλια κάτω από τον πυρήνα της γης τα οποία έχουν μεγαλώσει στη διάρκεια της επιδημίας των ηφαιστείων. Αν και απαιτείται υψηλή πίεση και θερμότητα για το σχηματισμό των διαμαντιών.

Οι Ιδρυτές της Αμερικής ήταν όλοι χριστιανοί

Η ιστορία διδάσκει ότι όλοι οι ιδρυτές της Αμερικής ήταν Χριστιανοί, αλλά αυτό φυσικά και δεν είναι αλήθεια.

Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν άλλες αντιλήψεις και πιστεύω. Ο Benjamin Franklin και ο Thomas Jefferson δεν ήταν Χριστιανοί, καθώς πίστευαν μόνο στην ύπαρξη του Θεού και όχι του Χριστού. Ο John Adams ανήκε στους Ενωτικούς δηλαδή πίστευε ότι ο Ιησούς δεν ήταν ο γιος του Θεού, αλλά ένα άτομο με πολύ καλό χαρακτήρα και ηθική.

Ο George Washington ήταν πανθεϊστής, ο οποίος πίστευε ότι η ίδια η φύση και τίποτε άλλο είναι ο Θεός. Τέλος, ο Alexander Hamilton έγινε Χριστιανός έπειτα από τη δολοφονία του γιου του.
Ο Van Gogh έκοψε το αυτί του.

Ο μύθος που έχει κυκλοφορήσει και πιστεύεται μέχρι και σήμερα είναι ότι ο Van Gogh σαν τρελός, έκοψε το αυτί του και το προσέφερε στην καλή του, επειδή του είπε ότι είναι όμορφο. Και φυσικά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Η αληθινή ιστορία αποκαλύφθηκε από ένα ιστορικό τον Hans Kaufmann, σύμφωνα με τον οποίο, ο Van Gogh έχασε το αυτί του σε μια μάχη με τον ζωγράφο συνάδελφο του Paul Gauguin.

Ο Βαν Γκογκ χτύπησε το φίλο του με ένα ποτήρι κρασί στο κεφάλι και ο Gauguin του επιτέθηκε με ένα σπαθί και του έκοψε το αυτί. Στη συνέχεια, ο Gauguin δημιούργησε μια ιστορία όπου ο Gogh είχε τρελαθεί, έτσι ώστε να μην μπορεί να τον κατηγορήσει και να συλληφθεί.
Η εξέλιξη του ανθρώπου

Υπάρχει μια κοινή εξελικτική θεωρία ότι ο άνθρωπος εξελίχθηκε από τους πιθήκους. Η πιο πιθανή θεωρία είναι ότι οι πρόγονοι μας ήταν κοινοί για εκατομμύρια χρόνια πίσω και στη συνέχεια χώρισαν για οποιοδήποτε λόγο) σε διαφορετικές φυλές όμως και ομάδες.

Το πιο πιθανό γι’ αυτή τη θεωρία είναι ότι οι άνθρωποι και οι πίθηκοι εξελίχθηκαν από κάποιο κοινό πρόγονο και κατά την εξέλιξη τους, τους άφησαν να εξελιχθούν σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, με το πέρασμα του χρόνου.

loading...