ΕΚΤΑΚΤΟ – Μνούτσιν: Ο πρόεδρος Τραμπ μου έδωσε εντολή να «κατεβάσω τα ρολά» της τουρκικής οικονομίας

Μιλώντας στην εκπομπή του ABC “This Week,” ο υπουργός Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τους Κούρδους, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα τιμωρήσει την Τουρκία εάν υπάρξει ανάγκη.

“Ο ρόλος μας στη Συρία δεν ήταν να υπερασπιστούμε τους Κούρδους”, είπε ο Μνούτσιν. “Έχουμε μια μακροχρόνια διένεξη μεταξύ των ανθρώπων που μας βοηθούν με τον ISIS και της Τουρκίας, η οποία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το άρθρο από το hellasjournal.com

Τους προειδοποιήσαμε. Ο πρόεδρος μου έδωσε εντολή να κατεβάσω τα ρολά της τουρκικής οικονομίας και μπορούμε να το κάνουμε αυτό στη στιγμή που θα μας δώσει την εντολή“, πρόσθεσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, σύμμαχο του κ. Τραμπ, που όμως διαφωνεί μαζί του για την τουρκική εισβολή, ο υπουργός Οικονομικών, είπε: “Μου αρέσει πολύ.

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ και ο πρόεδρος Τραμπ είναι κοντά. Αυτός είναι ένας τομέας (σ.σ.: η τουρκική εισβολή) στον οποίο δεν συμφωνούν.

Πρόκειται για περίπλοκα ζητήματα. Σας διαβεβαιώνω ότι ο πρόεδρος και το προσωπικό της εθνικής ασφάλειας είναι στην κορυφή της κατάστασης. Το ερώτημά μας No. 1 είναι να διασφαλίσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δεν θα νικήσει», δήλωσε.

loading...