Τραβάει το σχοινί η Τουρκία & απειλεί την Ελλάδα: “Έχουμε ντοκουμέντα ότι κακομεταχειρίζεστε τους πρόσφυγες”!

Σε απειλές κατά της Ελλάδας προχώρησε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δίνοντας συνέχεια στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχετικά με κακομεταχείριση προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε σήμερα στην ανακοίνωση της Ελλάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι ελληνικές αρχές “αφού συλλαμβάνουν τους πρόσφυγες, τους γδύνουν, τους χτυπούν, κατάσχουν τα πράγματα τους και τους στέλνουν πίσω στην Τουρκία”.

Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αφού αναφέρει ότι η Ελλάδα έστειλε πίσω 25.404 παράνομους μετανάστες κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2019, απειλεί τη χώρα μας ότι “έχουμε φωτογραφίες και έγγραφα που μπορεί να χρειάζονται. Υπάρχουν αποδείξεις στο ευρωπαϊκό συμβούλιο ότι η Ελλάδα συμπεριφέρεται έτσι στους πρόσφυγες”. Επιπλέον, οι Τούρκοι έχουν το θράσος να καλούν την Ελλάδα να ακολουθήσει το Διεθνές Δίκαιο! “Καλούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να διορθώσει την πολιτική της, που είναι παράνομη με βάση το Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει να αρνείται όσα κάνει”.

Η οργισμένη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Χθες, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με οργισμένη ανακοίνωση στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου είχε μεταξύ άλλων δηλώσει νωρίτερα το Σάββατο πως “η Ελλάδα πυροβολούσε πρόσφυγες και τους έστελνε στην Τουρκία”, κάτι που δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ήταν η εξής: “ Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών. Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές.

Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού. Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις”.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πυροβολούσε πρόσφυγες και τους έστελνε στην Τουρκία

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, στην Άγκυρα, είπε χαρακτηριστικά: “Η Ελλάδα πυροβολούσε τις βάρκες των προσφύγων, τις βύθιζε στο Αιγαίο και τους έστελνε με τη βία, τραυματισμένους, πίσω στην Τουρκία”.

https://www.pentapostagma.gr

loading...