Η αντιρωσική πολιτική Μητσοτάκη δεν έχει όρια…

Κάθε χρόνο ο Δήμος Πύλου – Νέστορος και η Επιτροπή Ναυαρινείων τιμά την ημέρα της ναυμαχίας στο Ναυαρίνο, που διεξήχθη στις 8 Οκτωβρίου 1827 στον κόλπο του Ναυαρίνου στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου! Τιμάται η αυτοθυσία των Ελλήνων και των συμμάχων τους, που πέρασαν στην αθανασία με την καταστροφή της Τουρκοαιγυπτιακής ναυαρχίδας και από το γενναίο και αξιοζήλευτο αυτό γεγονός σηματοδοτήθηκε η ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού Κράτους!

Έτσι, στις 18-20 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 192ης επετείου του στρατιωτικού γεγονότος που είχε συγκλονίσει τον πλανήτη! Στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης παρέστη ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς! Βέβαια, η προσέλευση του λαού ήταν μαζική σε όλες τις εκδηλώσεις αυτού του τριημέρου!

Στο πρόγραμμα κατά την τρίτη ημέρα προβλεπόταν η κατάθεση στεφάνων από τον ΠτΔ και τους πρέσβεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας! Επίσης παρέλαση σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων προ των επισήμων στην παραλιακή ζώνη της Πύλου!

Ωστόσο, το οξύμωρο – όπως μας καταγγέλθηκε από τοπική πηγή – ήταν πως ενώ τις προηγούμενες χρονιές της στρατιωτικής παρέλασης συμμετείχε στρατιωτικό ρωσικό άγημα της ρωσικής φρεγάτας, εν τούτοις φέτος αυτό δεν έγινε!

Και αν ισχύει αυτό, τίθενται δυο ερωτήματα!

Το πρώτο: Ήταν πρωτοβουλία των Ρώσων η μη συμμετοχή ρωσικού στρατιωτικού αγήματος στην παρέλαση, ως αντίδραση της αντιρωσικής πολιτικής και της σημερινής ελληνικής κυβερνήσεως; Εάν ναι, με γεια τους και χαρά τους, αν και θα ήταν δικαιολογημένοι!

Το δεύτερο: Εάν η μη συμμετοχή του ρωσικού στρατιωτικού αγήματος στην παρέλαση είναι απόφαση της ελληνικής κυβερνήσεως, προκειμένου να μην κακοκαρδίσει τον αμερικανικό παράγοντα, τότε είναι άλλο ένα τραγικό, όσο και επικίνδυνο λάθος της ελληνικής κυβερνήσεως! Η οποία ενέργεια, αποδεικνύει πως η αντιρωσική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει όρια! Πως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδος, δεν τιμά το ιστορικό γεγονός της ναυμαχίας στο Ναυαρίνο, χαμένος στις “βουτιές” του βάθους του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της ελληνικής πολιτικής ορθότητας!!

Ποιοί επιτρέπουν στον δήμαρχο Ξάνθης να ασκεί εξωτερική πολιτική;

Στο πάντα ενημερωμένο σάιτ “Ας μιλήσουμε επιτέλους” διαβάζουμε το παρακάτω (απόσπασμα) κείμενο που πρέπει να κάνει έξαλλο τον κάθε Έλληνα, κυρίως για την απόλυτη ελευθερία παραγωγής αντεθνικής πολιτικής, κάποιων θεσμικών παραγόντων του ελληνικού Κράτους!

«Περίεργα παιχνίδια σε βάρος της εθνικής γραμμής για τη μειονότητα της Θράκης και όσων προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης, φαίνεται πως παίζει ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, που την Τετάρτη παραβρέθηκε στα εγκαίνια του τοπικού παραρτήματος του “Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης”, παρουσία του προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου και όλων των σκληροπυρηνικών τουρκοφρόνων της περιοχής!

Η παρουσία του δημάρχου Ξάνθης στα εγκαίνια ενός συλλόγου, που αμφισβητεί ευθέως τα όσα ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης για τη μειονότητα και εκφράζοντας απόλυτα τα όσα επιδιώκει η Άγκυρα για την Θράκη, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, για τον ίδιο. Ιδιαίτερα αιχμηρός για το θέμα – με σχετικό του σχόλιο – εμφανίζεται ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος Σεμπαϊδην Καραχότζα, που αποτελεί “κόκκινο” πανί για τους τουρκόφρονες της μειονότητας, που αναφέρει:

“Ο δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης δεν έμεινε μόνο στις για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους προεκλογικές φωτογραφίες και στη στελέχωση του ψηφοδελτίου του με πρωτοκλασάτα στελέχη του DEB, αλλά συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά και τις κινήσεις του. Θυμίζω πως από τους πρώτους ανθρώπους που δέχτηκε στο γραφείο ως δήμαρχος Ξάνθης ήταν ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής, ο οποίος Πρόξενος αμέσως μετά σε ανακοίνωση του αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τον Δήμαρχο Iskece χωρίς αυτό να ενοχλήσει τον δήμαρχό μας”!

Στις αυτοδιοίκητές εκλογές του περασμένου Μαΐου ο κ. Τσέπελης, εξελέγη δήμαρχος με την υποστήριξη σκληρό-πυρηνικών κύκλων της μειονότητας που εξαρτώνται ευθέως από το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

“Προφανώς ο κ. Τσέπελης έχει αρχίσει να ξεπληρώνει τα γραμμάτια της εκλογής του” επισημαίνει ο κ. Καραχότζα, τονίζοντας πως από την τουρκοφιέστα της Τετάρτης, απουσίαζε μόνο ο Ερντογάν…»!

Ωστόσο εμείς θα επισημάνουμε άλλη μια παράγραφο σε όλα τα παραπάνω!

Ο κ. Μανώλης Τσέλεπης εξελέγη δήμαρχος Ξάνθης εις βάρος του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου (προηγούμενου δημάρχου)! Ο οποίος είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ! Βέβαια και κ. Τσέλεπης γαλάζιας απόχρωσης είναι!

Όμως η πληροφορία που έχω είναι, πως κατ΄ εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη “άδειασαν” τον κ. Δημαρχόπουλο για να εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Τσέλεπης!

Αν πράγματι συμβαίνει να είναι ακριβής αυτή η πληροφορία, γεννούνται πολλά ερωτήματα, τα οποία φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε όλοι!!

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο υπερκομματικός Κώστας Καραμανλής…

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά από πολλά χρόνια αφωνίας ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσει μια σειρά ομιλιών!

Όπως αυτή που έχει προαναγγελθεί στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και η οποία θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου 2019!

Ωστόσο το ερώτημα είναι, αν είναι αυτές οι ομιλίες τυχαίο γεγονός; Ή είναι στο πλαίσιο προετοιμασίας του πολιτικού Συστήματος για την ανάθεση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στον πρώην Πρωθυπουργό; Αφού η ΝΔ θα τον στηρίξει για να μην έχει αντίδραση ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καραμανλική πτέρυγα, όπως κατήγγειλε το ΚΙΝΑΛ, ότι εκεί ανήκαν οι 6 αντάρτες βουλευτές κατά την μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου, και πιστεύουμε ότι το πήρε το μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης θα ψηφίσει τον υπερκομματικό, όπως τον χαρακτηρίζει Κώστα Καραμανλή, αφού στα τεσσερσήμισι χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν στα βορεινά έδρανα της Βουλής, άφωνος, άοσμος και άχρωμος, χωρίς καμιά αντιπολιτευτική δράση κατά του ΣΥΡΙΖΑ! Από την άλλη μεριά και αν αναρωτιέστε τι θα πράξει η κ. Φώφη Γεννηματά, θα σας πω ότι ως ουρά του πολιτικού Συστήματος θα ακολουθήσει κανονικότατα το Σύστημα!!

Μια αξιόλογη εκδήλωση…

Στην κατάμεστη και φιλόξενη αίθουσα “Ballroom” του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιήθηκε κάτω από τους ήχους της μουσικής συναυλίας της καταξιωμένης συνθέτριας κ. Ευανθίας Ρεμπούτσικα και της μελωδικής φωνής της κ. Ελλης Πασπαλά, ο επετειακός εορτασμός των 40 χρόνων της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ), την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

Τo δείπνο τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην αείμνηστη Σουζάνα Χριστοπούλου, Πρόεδρο του Γυναικείου Συλλόγου Νηρηίδες Ραφήνας-Πικερμίου, που χάθηκε πρόωρα από καρκίνο του μαστού.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του από την μακρινή Βραζιλία, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας Καθ. κ. Mauricio Malgahaes Costa! Ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο της ΕΕΜ, Καθ. κυρία Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα και τα διατελέσαντα Μέλη του Δ.Σ. για το αξιόλογο έργο που επιτελεί η Εταιρεία στο διάβα όλων αυτών των χρόνων.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων, τίμησε με την παρουσία του και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Στούμπος! Της εκδήλωσης μετείχαν ιατροί, καθηγητές, δημοσιογράφοι, αλλά και πλήθος κόσμου.

Οι συμμετέχοντες στο τέλος της εκδήλωσης, είχαν την χαρά να λάβουν από την ΕΕΜ, το αναμνηστικό βιβλίο που τύπωσε για τα 40 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της στην Ελληνική Κοινωνία!!

loading...