Νέος χάρτης-σοκ από την Άγκυρα – Βάζει «χέρι» σε Κρήτη & Κύπρο – Αιγύπτιος Στρατηγός: «Κάιρο, Αθήνα & Λευκωσία είμαστε μια γροθιά»

Nέο μήνυμα προς την Τουρκία έχουμε από την Αίγυπτο.
Τα μηνύματα της ειρήνης και της ασφάλειας, όπως αναδεικνύεται μέσα από το επικείμενο Φόρουμ για την Ειρήνη μέσω Θρησκειών, που διεξάγεται στην Πόλη της Αγίας Αικατερίνης 10, 11 και 12 Οκτωβρίου, καθώς και την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, δίνει ο κυβερνήτης του Νοτίου Σινά, Στρατηγός Χάλιντ Φούντα, μιλώντας με αφορμή το μεγάλο αυτό γεγονός που γίνεται πολύ κοντά στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, παρουσία πολλών υπουργών της αιγυπτιακής κυβέρνησης και πρέσβεων από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Μιλώντας μάλιστα για τη σημασία που έχει η Ιερά Μονή Σινά για την Αίγυπτο, ο κυβερνήτης του Νοτίου Σινά, που θεωρείται πράγματι ένας από τους πιο φιλέλληνες αξιωματούχους της Χώρας του Νείλου, τονίζει ότι «είναι η πέμπτη φορά που κάνουμε αυτήν την εκδήλωση. Κάθε χρόνο, κάνουμε αυτήν την εκδήλωση στην Πόλη της Αγίας Αικατερίνης και παρουσιάζουμε στην εκδήλωση την ειρήνη των λαών. Και για δύο λόγους κάνουμε αυτήν την εκδήλωση σε αυτόν το χώρο:

Πρώτον γιατί συνυπάρχουν στην πόλη της Αγίας Αικατερίνης Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, και δεύτερον αποτελεί ένα μήνυμα ειρήνης και ασφάλειας. Και σε όσους λένε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στη χώρα, εμείς λέμε, όχι! Υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει ειρήνη στην καρδιά της ερήμου!

Κάνουμε αυτήν την εκδήλωση μπροστά σε όλον τον κόσμο. Θα φάμε το βραδινό μας με τους Βεδουΐνους, θα ανεβούμε το βουνό του Μωϋσή, θα πάμε και στο τζαμί του χωριού. Και οι Χριστιανοί μας, οι αδελφοί μας, θα προσευχηθούν στην εκκλησία της Μονής της Αγίας Αικατερίνης. Γι’ αυτό κάνουμε αυτήν την εκδήλωση».

Αναφορικά μάλιστα με την ελληνική παρουσία και συμμετοχή στην εν λόγω εκδήλωση, ο κυβερνήτης Χάλιντ Φούντα, με τη συμβολή στη διερμηνεία του Αιγυπτιώτη Αντώνη Καζαμία, συμβούλου του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, τονίζει:

«Βεβαίως, οι Έλληνες θα υπάρχουνε μαζί μας στην εκδήλωση αυτή. Εγώ ο ίδιος πήγα προσωπικά και έδωσα πρόσκληση στην Ελλάδα και σε ελληνικά τουριστικά γραφεία. Επίσης, έχω προσκαλέσει 32 Πρέσβεις που βρίσκονται στην Αίγυπτο, οι οποίοι θα έρθουν, ένα γεγονός που είναι πολύ σημαντικό, γιατί τα μηνύματά τους θα φτάσουν στις πατρίδες τους και σε όλον τον κόσμο. Και έτσι μεταφέρουμε σε όλον τον κόσμο το μήνυμά μας, που είναι η ασφάλεια, η ειρήνη και η αγάπη. Συναντήθηκα με πολλά ελληνικά τουριστικά γραφεία και τους προσκάλεσα και για να κάνουν εκδρομές στην περιοχή του Νοτίου Σινά. Θα τους καλωσορίσω όλους και θα τους συναντήσω στην Αγία Αικατερίνη».

Εξάλλου, ο κυβερνήτης του Σινά εκφράζει την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που πάντοτε επιδεικνύουν τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, και τα εθνικά και τα πιο εξειδικευμένα εκκλησιαστικά ΜΜΕ, για τα θέματα της περιοχής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

Τέλος, αναφερόμενος στην παρουσία της Ελλάδας και της Κύπρου στην εκδήλωση, ο κυβερνήτης τονίζει ότι «Αίγυπτος, Ελλάδα και Κύπρος, είμαστε ένα χέρι. Εμείς σεβόμαστε και εκτιμούμε αυτή τη σχέση των τριών κρατών, γι’ αυτό και λέμε στους δύο λαούς τις ευχές μας και περιμένουμε να σας καλοδεχτούμε, όχι μόνον στην Αγία Αικατερίνη, αλλά και σε όλη την Αίγυπτο».

Την στιγμή που η Αίγυπτος στέλνει μηνύματα προς την Άγκυρα, ο Ερντογάν, μέσω χαρτών που διακινούν τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ, βάζει στο στόζαστρο τον Ελληνισμό.

Ποια είναι η σχέση του Διεθνούς Δικαίου με τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους στη θάλασσα; Η Ισχύς!

Ο πρώτος τρόπος καθορισμού από πλευράς κρατών σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στη θάλασσα ήταν όπως έχει μείνει και καταγράφεται στο Διεθνές Δίκαιο, ο εξής: “Cannon Shot Rule”.

Σε ελεύθερη μετάφραση: Κανόνας της Βολής του Κανονιού. Όσο, δηλαδή, μεγαλύτερη είναι η στρατιωτική ισχύς ενός κράτους, τόσο μεγαλύτερη είναι η κυριαρχία του εντός της θάλασσας. Και επί του εδάφους του βεβαίως, αναφέρει το sigmalive.com.

Η κυριαρχία του είναι ανάλογη της ισχύος του. Βεβαίως, μετά από χρόνια ήρθε το Διεθνές Δίκαιο να απονείμει δικαιοσύνη. Και να καθορίσει ότι η κυριαρχία των κρατών, ανεξαρτήτως της ισχύος της, φτάνει τα 12 ναυτικά μίλια, ενώ ώς τα 200 εκτείνονται τα ειδικά κυριαρχικά του δικαιώματα, στο πλαίσιο της ΑΟΖ του.

Δείτε χάρτη:

loading...