Πρωτοφανές! – Παραχωρούν στους μετανάστες πτέρυγα του «Αμαλία Φλέμινγκ» – «Πνίγουν» την Ελλάδα

Και τα νοσοκομεία της Αθήνας επιστρατεύονται για να στεγάσουν μετανάστες και πρόσφυγες, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Αιγαίου και να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανθρώπινες ροές του τελευταίου διαστήματος.

Μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση κτηρίων τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτήματα κατοικιών σε όλη την ελληνική επικράτεια, εκτός των περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, για να υποδεχθούν αιτούντες άσυλο, παραχωρούνται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το σκοπό αυτό και δημόσια κτίρια.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σημερινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση με θέμα, “Παραχώρηση χρήσης, υπό μορφή χρησιδανείου, του κτιριακού συγκροτήματος της πτέρυγας Μπόμπολα του Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», επί της Λ. Πηγής 6 Μελίσσια, ιδιοκτησίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”. Σύμφωνα με την απόφαση, το κτίριο παραχωρείται μέχρι τις 31-12-2024 και “η χρήση του κτιρίου προορίζεται για εγκατάσταση ανήλικων μεταναστών και προσφύγων”.

Το συνολικό κόστος των μελετών, εργασιών και τεχνικών παρεμβάσεων για την προσαρμογή του ακινήτου στις ανάγκες της νέας λειτουργίας του ανέρχεται κατ’ελάχιστο στο 1εκατ ευρώ, ποσό που θα καταβάλει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το ίδιο υπουργείο θα επιβαρυνθεί και με τις “δαπάνες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, τα δημόσια τέλη αποχέτευσης, φωτισμού και καθαριότητας, κάθε τέλος ή φόρο επιβαλλόμενο σε βάρος των μισθωτών, τις δαπάνες για παροχή των πιο πάνω λειτουργιών, εκτός των φόρων και τελών ιδιοκτητών ακινήτων που εκ του νόμου επιβαρύνουν τον εκμισθωτή, καθώς και τις κοινόχρηστες δαπάνες λειτουργίας του κτιρίου”.

Το Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων “Αμαλία Φλέμινγκ” ιδρύθηκε ως ΝΠΔΔ το 1986 και προήλθε από την ενοποίηση τριών πρώην ιδιωτικών κλινικών (Τσαγκάρη, Μπόμπολα, Ζωοδόχος Πηγή), από τις οποίες η τελευταία έπαψε να λειτουργεί το 1999. Στην πτέρυγα Μπόμπολα στεγαζόταν η πνευμονολογική κλινική, η ουρολογική κλινική με εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία, καθώς και το παθολογοανατομικό και κυτταρολογικό εργαστήριο. Υπολειτουργούσε από το 2015 και από το Σεπτέμβριο του 2017 σταμάτησαν να λειτουργούν τα εξωτερικά οφθαλμολογικά ιατρεία. Βέβαια, τον Ιούνιο του 2018 η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής,“Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ” είχε ανακοινώσει, παρουσία του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, την επαναλειτουργία της πτέρυγας για να στεγάσει γυναικολογική κλινική, πράγμα που δεν έγινε με αποτέλεσμα σήμερα στο κτίριο να λειτουργούν οι υπηρεσίες ιματισμού και το αρχείο ιατρικών φακέλων.

πηγη

loading...