Μεταναστευτικό: Συσκέψεις στο Μαξίμου – Στέλνουν βουλευτές στην επαρχία να ενημερώσουν για τη μετεγκατάσταση!


Το μεταναστευτικό/προσφυγικό αποτελεί το πιο καυτό θέμα που καλείται να διαχειριστεί, σχεδόν καθημερινά, η κυβέρνηση, προχωρώντας διαρκώς σε νέες τακτικές κινήσεις ώστε να αντεπεξέλθει στην πίεση που δέχεται εκτός και εντός συνόρων.

Τα αγκάθια σε κάθε περίπτωση παραμένουν. Οι τοπικές κοινωνίες στην ενδοχώρα αντιδρούν στην μετεγκατάσταση προσφύγων από τα νησιά, η κατάσταση στα κέντρα των νησιών παραμένει αφόρητη και οι βουλευτές της ΝΔ έχουν αρχίσει την γκρίνια, μεταφέροντας τα παράπονα των ψηφοφόρων τους.

Αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προγραμματιστεί σειρά συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να εκτιμηθεί η πορεία των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει και να επανακαθοριστεί η στρατηγική, όπου κριθεί απαραίτητο.

Μεταναστευτικό: 30.000 άτομα παραμένουν στα νησιά

Αυτή τη στιγμή στη Μόρια και τις υπόλοιπες δομές στα νησιά φιλοξενούνται 30 χιλιάδες άτομα και παραμένει ο στόχος για μετακίνηση 20 χιλιάδων στην ενδοχώρα, έως το τέλος του έτους. Την περασμένη εβδομάδα μετακινήθηκαν περίπου 1.500 άτομα, όμως, με το κλίμα που επικρατεί, δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί η αποσυμφόρηση και την προσεχή.

Κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση στις τοπικές κοινωνίες για τους ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και δωμάτια, στην πλειοψηφία τους είναι οικογένειες και παιδιά, ενώ θα δραστηριοποιήσουν περισσότερο τους βουλευτές. Θα επικοινωνούν την πολιτική της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο και ταυτόχρονα θα μεταφέρουν τις αντιδράσεις και το κλίμα που υπάρχει. Ανάλογη προσπάθεια θα γίνει και με δημάρχους, ειδικά αυτούς που προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση, ως ορόσημο από την πλευρά του Μαξίμου, έχει τεθεί η άνοιξη. Κυβερνητική πηγή τονίζει ότι, «δεν θα μείνουμε απαθείς αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση μετά τον Απρίλη», προϊδεάζοντας για την στρατηγική που σχεδιάζεται. Αν μέχρι τότε οι αφίξεις στα νησιά δεν έχουν μειωθεί αισθητά είναι ανοιχτό να λάβει νέα μέτρα για την αποτροπή τους και να πιέσει πολύ περισσότερο τις Βρυξέλλες για μέτρα κατά της Τουρκίας και αλληλεγγύη στη διαχείριση του ζητήματος.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :