Δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατών θα ακούσουν την ιαχή «ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ» – Τα ΒΙΝΤΕΟ που θα σας κάνουν να «ανατριχιάσετε»

Ο πλανήτης «ετοιμάζεται»…
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Μια ελληνική ομάδα της Ιταλίας ετοιμάζεται για τα μεγάλα σαλόνια του campionato (Ιταλικό Πρωτάθλημα) και δεν μπορούσαμε στο el.gr, να μην αναδείξουμε το θέμα.

Θα δείτε στην συνέχεια το γιατί.

Η FC CROTONE βρίσκεται αυτή την στιγμή στην δεύτερη θέση της Β’ Κατηγορίας της Ιταλίας και ετοιμάζεται για άνοδο στην SERIE A (πρώτη κατηγορία).

Δεν μας απασχολούν φυσικά δεν είναι οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας, αλλά η ελληνική «καταγωγή» της και η διαφήμιση εκείνης από τους οπαδούς της, όπου σταθούν και όπου βρεθούν.

Ο σύλλογος της Καλαβρίας εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, η οποία ανήκει στο σύνολο των ελληνικών περιοχών σε Σικελία και Νότια Ιταλία.

Η διαφορά με τα υπόλοιπα μέρη είναι πως η Ιταλία δεν αποτέλεσε απλώς έναν σταθμό των Ελλήνων αλλά υπήρξε ένα από τα μέρη του αυτόχθονα Ελληνισμού. Η Ιταλία, δηλαδή, μαζί με την Ελλαδική χερσόνησο και την Μ. Ασία ήταν η κυρίως Ελλάδα!

Magna Grecia ονομάστηκαν η Κ.Ιταλία και η Σικελία, λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους τους όσον αφορά την Ελλαδική χερσόνησο.

Το παρατσούκλι της FC Crotone είναι «Pitagorici – Πυθαγόρειοι», προς τιμήν του σπουδαίου Έλληνα μαθηματικού, Πυθαγόρα.

Το Κροτόνε βρίσκεται στον νότο της Ιταλίας, χτισμένο στο Ιόνιο Πέλαγος, στις εκβολές του ποταμού Αισάρου.

Το αρχικό όνομα είναι Κρότωνας.

Οι οπαδοί της Κροτόνε διατρανώνουν περήφανα την ελληνική καταγωγή τους.

Η αναφορά «Magna Grecia» (Μεγάλη Ελλάδα) βρίσκεται παντού στο γήπεδο.

Σε πανό και σε σημαίες αλλά και στα χείλη των Ελλήνων οπαδών της Κροτόνε.

Το γήπεδο «Ezio Scida» δονείται από το «Salutate la magna Grecia» («Υποκλιθείτε στηn Μεγάλη Ελλάδα») και το «Noi siamo la Magna Grecia» («Είμαστε η Μεγάλη Ελλάδα»)!

Σε κάθε εντός έδρας αγώνα υπάρχει ένα τεράστιο πανό, με τον Κρότωνα και όχι το νεοτεριστικό Κροτόνε, ως «πρωτεύουσα της Μεγάλης Ελλάδας», απεικονίζοντας την πόλη στο χάρτη του ιταλικού νότου.

Το τελετουργικό περιλαμβάνει σημαίες με αρχαιοελληνικές περικεφαλαίες και λάβαρα με την αναφορά Magna Graecia και περίβλημα τον μαίανδρο.

Την σεζόν 2016-17 η Κροτόνε έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Serie Α και θέλει να το ξανακάνει, παρότι έχει μικρό μπάτζετ, βρισκόμεν στον υποβαθμισμένο Ελληνικό Νότο της Ιταλίας.

Εν τούτοις, η ομάδα διαθέτει τα τελευταία χρόνια εξαιρετικό φυτώριο, μετά την συνένωση των δύο ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ποδοσφαιρικών, την Magna Graecia και την Virtus Crotone που έγιναν ένα, υπό την ονομασία Real Kroton (προτίμησαν και εδώ την ελληνική ονομασία από την λατινική).

Σε αυτήν προπονούνται περισσότεροι από 250 νεαροί έως 17 ετών.

Το όνειρο των οπαδών της δεν είναι άλλο από το να διαφημιστεί ξανά η Μεγάλη Ελλάδα στα σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ο πλανήτης θα ακούσει ακόμα πιο δυνατά την ιαχή «Υποκλιθείτε στην Μεγάλη Ελλάδα», καθώς εκατομμύρια τηλεθεατών παρακολουθούν το campionato, ειδικά όταν αντίπαλοι της Crotone είναι ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Μίλαν, η Ίντερ κ.α.

Έλληνες υπάρχουν παντού και είναι πολλοί. Τους περισσότερους, δυστυχώς, δεν τους γνωρίζουν εντός του ελλαδικού κράτους.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ με το τελετουργικό των οπαδών της Κροτόνε στο δικό τους στάδιο, αλλά και με το σύνθημα «Είμαστε η Μεγάλη Ελλάδα» που αντήχησε την σεζόν 2016-17 στο Ολύμπικο της Ρώμης και όχι μόνο.

AVE CROTONE!!

https://www.el.gr/

loading...