Προκλητικός ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα: Δεν αρκεί οι Ελληνοκύπριοι να μας λένε “μην ανησυχείτε θα σας δώσουμε μερίδιο από τα κέρδη” – ΒΙΝΤΕΟ

Οι τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ βρέθηκαν στο επίκεντρο του First Annual Eastern Mediterranean Energy Leadership Summit που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του στο Al Jazeera, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν, είπε: «Συνεχίσαμε να προειδοποιούμε τους Ελληνοκύπριους, μην προχωρήσετε σε μονομερή βήματα, τα οποία θα παραβιάσουν τα δικαιώματα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας εις βάρος των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων. Δεν αρκεί να λένε “μην ανησυχείτε θα σας δώσουμε μερίδιο από τα κέρδη”».

Δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης: «Αν αποδεχτούμε την τουρκική εκδοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, θα παραμείνουμε με 31 τοις εκατό της σημερινής ΑΟΖ και όλες οι ανακαλύψεις μέχρι σήμερα θα εμπίπτουν σε άλλες χώρες. Πρώτα η Τουρκία θα πρέπει να απαντήσει στην ερώτηση πώς αυτό εξυπηρετεί τα δικαιώματα των Τ/κ;».

Δείτε το βίντεο:

loading...