Η Τουρκία, οι Κούρδοι και Εμείς

Αναλύσεις επί αναλύσεων από φερόμενους ειδικούς και τοποθετήσεις καταδικαστικές πανταχόθεν σχετικά με την Τουρκική εισβολή στην Β Συρία. Ακούμε για εκτοπισμούς και δολοφονίες, για Τραμπ, Πουτιν και Ερντογαν αλλά δεν ακούμε το γιατί και κυρίως δεν τοποθετούνται τα πράγματα στην πραγματική τους βάση και διάσταση.

Γιατί εισέβαλαν οι Τούρκοι στην βόρεια Συρία;

Γιατί ήταν γεωπολιτικά επιβεβλημένο γι αυτούς.

Γράφει ο Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Ο κίνδυνος που απειλεί την γεωπολιτική της ασφάλεια είναι η ανάκυψη ενός κουρδικού αυτόνομου κράτους με πληθυσμούς αμιγώς κουρδικούς στη βόρεια Συρία και την νοτιοανατολική Τουρκία. Δηλαδή, να προκύψει ένα ενιαίο Κουρδικό κράτος με περιοχές από την νοτιοανατολική Τουρκία και την Β Συρία. Μπορεί όλους εμάς να μας βολεύει η ίδρυση ενός κουρδικού κράτους στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, όμως δεν βολεύει την Τουρκία. Αντιθέτως, την τρομοκρατεί.

Έπρεπε λοιπόν να δημιουργήσει μια ΄σφήνα΄ πλάτους 30-40 χιλιόμετρων ανάμεσα στους κουρδικούς πληθυσμούς παρεμποδίζοντας την συνένωση τους, για όσο μήκος αυτοί υπάρχουν. Αυτό και έκαναν. Ήταν επιβεβλημένο γεωπολιτικά να το κάνουν. Το αν είναι σωστό ή λάθος, ηθικό ή ανήθικο είναι άλλο θέμα και έχει να κάνει με το σε ποια πλευρά είσαι ή θέλεις να είσαι; Ο πόλεμος και η σφαγή αμάχων αλλά και η απώλεια ανθρωπίνων ζωών είναι εκ φύσεως ανήθικη.

Η εισβολή στα κουρδικά εδάφη της β Συρίας εξυπηρετεί και έναν ακόμα σκοπό. Την δόκιμη νέων οπλικών συστημάτων. Πάντα μια εισβολή και ένας πόλεμος όσο και σύντομος να είναι εξυπηρετεί και κάποιες δόκιμές όπλων.

Η Τουρκία αναπτύσσει βαλλιστικούς πύραυλους, UAV και DRONES, μεταξύ πολλών και διαφορετικών άλλων. Ειδικά όσον άφορα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη – μικρά και μεγαλύτερα – έχει αναπτύξει μια πολύ σημαντική βιομηχανία και εξοπλίζει συνεχώς τις ένοπλες δυνάμεις της τις όποιες και εξοικειώνει σε δοκιμαστικά πλαίσια εφαρμογών (εξομοιωτές) αλλά και σε πραγματικές συνθήκες. Οι μάχες με τους Κούρδους και η εισβολή στην β Συρία εξυπηρετεί και προς αυτή την κατεύθυνση.

Ερχόμενοι τώρα στα δικά μας, να ξεκινήσουμε από τον κύριο Δένδια που είπε πρόσφατα: αντιμετωπίζουμε την Τουρκία σαν όσος προς ίσον.

Από πού προκύπτει αυτό κύριε Δένδια;

Πάμε τώρα στους κύριους Παυλόπουλο, Τσίπρα και Μητσοτάκη που συχνά πυκνά κάνουν λόγο για διεθνές δίκαιο αλλά και που κάπου κάπου τους ξεφεύγει και μιλάνε για δυναμική αντιμετώπιση όπου και όταν προκύψει.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: σφαίρες παράγουμε ή τις εισάγουμε από την Τουρκία; Γιατί τις αμυντικές βιομηχανίες τις καταντήσατε χώρο βολεμάτων των ‘δικών’ μας παιδιών και φυσικά τις εκτροχιάσατε διοικητικά και οικονομικά.

Πως θα τους αντιμετωπίσουμε αν ω μη γένοιτο γίνει το ‘μπαμ’ κάπου στο Αιγαίο; Με φουστανέλες και επικαλούμενοι τον ηρωισμό των προγόνων μας; Στηριζόμενοι στο εθνικιστικό φούσκωμα και παραλήρημα που μας εμφυσούν οι πολίτικοι αρχηγοί; Ή με τις παραπομπές σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και Αμερικανούς;

Με τους S 400 θα ‘κατεβάζουν’ κάθε δική μας απειλή και με τα βαλλιστικά τους συστήματα και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους θα καταστρέφουν τις υποδομές μας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σε μερικά χρόνια η τελευταία έκδοση του βαλλιστικού συστήματος ΜΠΟΡΑ θα έχει βεληνεκές 500 χιλιόμετρα.

Σε μερικά χρόνια η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία θα καλύπτει το 99% των αναγκών του Τουρκικού στρατεύματος.

Σε μερικά χρόνια θα απλώσουν μια ωραία ’ομπρέλα’ πάνω από το Αιγαίο και την μισή ηπειρωτική Ελλάδα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι αυτό.

Η δική μας Αμυντική Βιομηχανία τι ακριβώς φτιάχνει; (χώρους με γραφεία και καρέκλες για τους υπεράριθμους κομματικούς που είναι προς βόλεμα;;;)

Διάβαζα κάπου: Για προσβολές ελληνικών αεροπορικών βάσεων και πιο συγκεκριμένα των καταφυγίων αεροσκαφών HAS (Hardened aircraft shelter) ετοιμάζεται η τουρκική Αεροπορία, μετά τη δοκιμή του βλήματος cruise SOM-B2 το οποίο διαθέτει διατρητική κεφαλή.

Στις 5 Ιουλίου ο Ismail Demir, Υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, ανάρτησε, στο λογαριασμό του στο «Twitter», ένα video το οποίο δείχνει την επιτυχημένη δοκιμή ενός συστήματος λέιζερ ισχύος 1.25 kW και 20 kW (ISIN Project). Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah» το σύστημα αναπτύσσεται για εξουδετέρωση UAV σε αποστάσεις έως και 500 μέτρα και για εξουδετέρωση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών σε αποστάσεις έως και 200 μέτρα.

To Hizir, είναι το θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα που εγκαινίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από μια 2ετία, το οποίο ξεκίνησε τις εξαγωγές του και σε άλλες χώρες εκτός της Τουρκίας, βάζοντας δυνατά τη χώρα στο «παιχνίδι» των στρατιωτικών εξοπλισμών. Το Hizir κατασκευάζεται από την τούρκικη εταιρεία Katmerciler και πληροί όλα τα στάνταρ που θέτει το ΝΑΤΟ για τα στρατιωτικά οχήματα των χωρών του. Σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του, έχει το πιο ισχυρό μοτέρ στην κατηγορία του (400 ίππους) και προσφέρει πλήρη προστασία σε επιθέσεις με νάρκες και εκρηκτικά. Παράλληλα, μπορεί να εφοδιαστεί με ειδικό εξοπλισμό για χρήση σε συνθήκες χημικού/βιολογικού πολέμου, επίσης για χρήση σε περιοχές που έχουν πληγεί από ραδιενέργεια, μετά από πυρηνική επίθεση κ.ο.κ.

Και ακόμα: Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) ξεκίνησε η παραγωγή του τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού συστήματος μικρού βεληνεκούς Hisar-A. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό το Hisar-A έπρεπε να παραδοθεί στον Τουρκικό Στρατό το 2020, αλλά πλέον οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το 2021. Το Hisar-A είναι σύστημα μέγιστου βεληνεκούς 15 χιλιομέτρων και αναμένεται να αντικαταστήσει τα συστήματα Rapier. Η ανάπτυξη του ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011. https://defencereview.gr/xekinise-i-paragogi-toy-toyrkikoy-ant/.

Δειλά-δειλά κάνουν την εμφάνιση τους σχόλια σχετικά με την αποτελεσματικότητα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην β Συρία. Με αφήνει άφωνο η βλακεία ή η πνευματική μετριότητα κάποιων έκτος και αν όλα αυτά είναι σκόπιμα. Υπό το βάρος της διεθνούς κατακραυγής ένας τακτικός στρατός σήμερα δεν μπορεί να φερθεί όπως πριν μερικές δεκαετίες. Όλα αυτά τα καλώς ή κακώς υπάρχοντα ΜΜΕ θα βγάλουν στην φόρα οποιαδήποτε κίνηση σε βάρος αμάχων και οι αντιδράσεις και πιέσεις των λαών θα φέρουν σε  δύσκολη θέση τον οποιοδήποτε πρόεδρο ή πρωθυπουργό που λαχταράει την καρέκλα της εξουσίας. Έτσι λοιπόν και το τουρκικό στράτευμα τελεί υπό ισχυρούς περιορισμούς.

Όταν ο άλλος κρύβεται σε πολυκατοικίες και οικίες μέσα σε μια πολύ ή έστω και σε ένα χωριό τότε δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν τα τεθωρακισμένα και το πυροβολικό. Γιατί άπλα θα σκοτώσουν αμάχους. Και έτσι άπλα οι άμαχοι παίζουν τον ρόλο ασπίδας.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ οι συνθήκες περιορισμού της ασύδοτης δράσης ενός στρατεύματος όπως για παράδειγμα στα πλασιέ μιας παγκόσμιας σύγκρουσης, τότε να είστε σίγουροι ότι θα τρίβετε τα μάτια σας σχετικά με την αποτελεσματικότητα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα,

Και ενώ δεν είναι σαφές αν παράγουμε ακόμα και σφαίρες, παράλληλα θα έχουμε ενδεχομένως μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους σε θύλακες σκόρπιους ανά την επικράτεια.

Ποιο είναι λοιπόν το δόγμα σας κύριοι, ειδικοί και υπουργοί και πρωθυπουργοί και πρόεδροι;

Το δόγμα μας σαν λαός θα έπρεπε να είναι ισχυρή οικονομία και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

Αλλά οι πολιτικοί μας ανέπτυξαν και εφάρμοσαν το δόγμα: πελατειακό κομματικό κράτος.

Και οι Έλληνες πολίτες το νομιμοποιούμε κάθε τέσσερα χρόνια μέσω των εκλογών.

Είμαστε γυμνοί και δυστυχώς εμείς το επιλέξαμε και το νομιμοποιήσαμε και δεν φταίει κανείς άλλος.

http://syn-fil-ax.blogspot.com/2019/10/blog-post_21.html

loading...