ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ. ΉΤΟΙ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΜΠΑΡΣΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΏΝ.

 

“Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να μην υπάρξει, με την αφορμή της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το 1821, προσπάθεια υπεροχής εθνικολαϊκιστικού χαρακτήρα.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάλεσε – κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το ν/σ του «επιτελικού κράτους» – την κυβέρνηση να αποσύρει διάταξη η οποία έχει περιληφθεί στο σχέδιο νόμου για το επιτελικό κράτος και ορίζει ότι σκοπός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι «η ανάπτυξη εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους».

«Τι πράγματα είναι αυτά; Το 2019, μετά την κρίση τη δεκαετή, μέσα σε μια παγκοσμιοποίηση που δοκιμάζονται τα πάντα, μιλάμε για ενιαίο εθνικό αφήγημα, και για ταυτότητα της χώρας; Τραβήξτε το πίσω. Τέτοιες εθνοποιητικές διαδικασίες έγιναν στον 19ο αιώνα που για να υπάρξουν τα έθνη κράτη, δημιουργούταν το κυρίαρχο αφήγημα. Δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά από μια τέτοια προσέγγιση» είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ζήτησε να μην υπάρξει, με την αφορμή της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το 1821, προσπάθεια υπεροχής εθνικολαϊκιστικού χαρακτήρα

https://left.gr/news/skliri-kritiki-apo-ton-n-voytsi-gia-tin-epitropi-gia-ta-200-hronia-apo-1821

ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΙ ΒΑΘΜΟΥΧΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΒΑΘΜΟΥΧΟΙ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ.

“Ο υπουργός Επικρατείας, παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια, ανέφερε ότι προβαίνει σε λεκτική βελτίωση του άρθρου 113 αλλάζοντας την παράγραφο για το «Ελλάδα 2021» ώστε «να μην υπάρχει αμφιβολία για το εύρος των αρμοδιοτήτων της νέας επιτροπής»

Την αλλαγή στο λεκτικό ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, λέγοντας ότι επέρχεται αλλαγή έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία εθνική αναφορά και ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία, σε σχέση με το εύρος των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει η νέα Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Σύμφωνα με τη νέα διατύπωση, σκοπός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι «η δημιουργία ενιαίας εικόνας branding της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους».

https://tvxs.gr/news/ellada/ta-pairnei-piso-i-kybernisi-gia-ethniko-afigima-toy-ellada-2021

Ευριπίδης Μπίλλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ  ΚΡΑΤΑ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

loading...