Παράνομη κρίθηκε η απεργία στα λιμάνια – Τι λένε τα σωματεία

Παράνομη κρίθηκε από το πρωτοδικείο Πειραιά η 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει για την Τετάρτη τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωσης Μαγείρων και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ζητούν την απόσυρση ρυθμίσεων από το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στις οποίες «επιχειρείται η υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ΣΣΕ και ο έλεγχος των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία».

«Θα γίνει κανονικά η απεργία»
Πάντως και τα τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία τονίζουν ότι θα γίνει κανονικά η απεργία και καλούν σε περιφρούρησή της, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη θα παραλύσει η χώρα εξαιτίας της νέας πανελλαδικής απεργίας, κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, στην οποία θα μετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, είτε με 24ωρη απεργία είτε με στάσεις εργασίας. Παράλληλα, έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Περιφρούρηση της απεργίας από τα ξημερώματα

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της σε περιφρούρηση της απεργίας από τις 5 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά. «Ο όποιος σχεδιασμός να χτυπηθεί η απεργία θα αποτύχει», τονίζει. Τα σωματεία θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 5 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Η απεργία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ναυτεργατικών σωματείων, θα ξεκινήσει από τις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, στα πλοία των λιμανιών του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου.

loading...