Απεργία: Πορείες στην Αθήνα – Κυκλοφοριακό έμφραγμα στους δρόμους

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης η χώρα για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με τους δρόμους της Αθήνας να έχουν παραλύσει.

Στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και ακολούθησε πορεία έως το Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι πρέπει «να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το «όπλο» μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή, με τα συνδικάτα μας και την απεργία».

Από τα Προπύλαια, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει αυτήν την στιγμή είναι η κυβέρνηση, αμέσως τώρα, να αποσύρει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που διαλύει παραπέρα τις Συλλογικές Συμβάσεις, που επιδιώκει να φιμώσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που πλήττει καίρια εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων».

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη πορεία της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή.

Λόγω των συγκεντρώσεων και των πορειών μετά τις 10:30 το πρωί διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αμαλίας από το ύψος της Σταδίου, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον και στην Πανεπιστημίου. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους δρόμους της Αθήνας επικρατεί μποτιλιάρισμα.

Ένταση με μέλη του ΠΑΜΕ σε συμβολαιογραφείο στο Κολωνάκι

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο Κολωνάκι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μελών του ΠΑΜΕ έξω από συμβολαιογραφείο για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας.

Μέλη του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να εισβάλουν στο συμβολαιογραφείο και βρέθηκαν αντιμέτωπα με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Τελικά κατάφεραν να μπουν στην είσοδο της πολυκατοικίας και εκεί υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Σύμφωνα με μέλη του ΠΑΜΕ ο πλειστηριασμός της κατοικίας δεν θα προχωρήσει.

loading...