ΕΚΤΑΚΤΟ – Ισραηλινοί Έφεδροι σε Νετανιάχου: «Στείλε μας να πολεμήσουμε κατά των Τούρκων στη Β. Συρία»

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας

Απίστευτη εξέλιξη έχουμε στο Ισραήλ, με την αίτηση στην κυβέρνηση της χώρας, για άδεια κινητοποίησης εκατοντάδων εφέδρων με στόχο το μέτωπο της Βόρειας Συρίας και τον τουρκικό στρατό, προκαλώντας σοκ και στις ΗΠΑ, δηλώνοντας έτσι την πλήρη διαφοροποίηση των Ισραηλινών από την αμερικανική πολιτική στο ζήτημα αυτό. 

«Εμείς, οι Ισραηλινοί, δεν πρέπει να σταματήσουμε», δηλώνουν οι Ισραηλινοί έφεδροι με μια φωνή.

«Οι Εβραίοι δεν πρέπει να δειλιάσουν όταν βλέπουν ένα άλλο έθνος εγκαταλελειμμένο από τους συμμάχους του  να μένει  ανυπεράσπιστο», αναφέρει η αναφορά του Ισραηλινού Ταγματάρχη (Res.) Yair Fink στον Νετανιάχου.

«Θυμόμαστε πολύ καλά το αίμα του λαού μας, και το τι συμβαίνει όταν τα έθνη του κόσμου εγκαταλείπουν τη μοίρα ενός λαού», συνεχίζει ο ίδιος ξυπνώντας μνήμες σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Εκατοντάδες έφεδροι του ισραηλινού στρατού IDF ζήτησαν επίσημα από την κυβέρνηση του Ισραήλ να τους δώσει την άδεια να παράσχουν  στρατιωτική και ανθρωπιστική υποστήριξη στους Κούρδους στη Συρία, μετά την άνανδρη επίθεση της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της χώρας, που έχει ως αποτέλεσμα  εκατοντάδες νεκρούς, μέσα στους οποίους πολλές γυναίκες και παιδιά.

Η αναφορά αυτή υπογράφηκε από δεκάδες έφεδρους αξιωματικούς με βαθμούς  που κυμαίνονταν από λοχαγό  μέχρι Ταγματάρχη και απευθυνόταν στον πρωθυπουργό και υπουργό άμυνας Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς  και στον Ισραηλινό Α/ΓΕΕΔ στρατηγό Aviv Kochavi.

Η αναφορά των εφέδρων του IDF καλεί το Ισραήλ να παράσχει τρόφιμα, ρουχισμό, ιατρική βοήθεια, πληροφορίες καθώς και στρατιωτική βοήθεια στους Κούρδους στη βόρεια Συρία, διότι «Το Ισραήλ έχει τα μέσα για να βοηθήσει τον κουρδικό λαό, και τώρα είναι καιρός να το πράξει», δηλώνει ο Ισραηλινός ταγματάρχης , προσθέτοντας ότι «γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ευρείες στρατηγικές επιπτώσεις στην περιοχή αν και δεν έχουμε πλήρως τη συνολική εικόνα, θέλουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε, αισθανόμενοι αυτή τη στιγμή ως την πιο ευτυχισμένη σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Η αναφορά αυτή δημοσιεύθηκε στο Facebook αρκετές ώρες πριν ο Νετανιάχου καταδικάσει την Τουρκία για την άνανδρη εισβολή σε κουρδικές περιοχές, με την σαφή προειδοποίηση δράσης της χώρας του «κατά της εθνοκάθαρσης» των Κούρδων από την Τουρκία, τονίζοντας  ότι το Ισραήλ είναι  έτοιμο να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στον «φίλο» κουρδικό λαό.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ισραηλινοί έφεδροι θεωρούνται από τους  πιο ετοιμοπόλεμους και εκπαιδευμένους παγκοσμίως , λόγω του συστήματος του Ισραήλ , που τους έχει «ζεστούς» με συνεχείς και ρεαλιστικές ασκήσεις , μη υπολογίζοντας τα χρήματα, μιας και το σύστημα άμυνας της χώρας είναι η παλλαϊκή άμυνα.

Ελπίζουμε ότι και άλλοι λαοί θα προστρέξουν αυτήν την δύσκολη στιγμή στους Κούρδους της Συρίας , διότι ο Ερντογάν έχει πάρει μεγάλη φόρα  με την ανοχή ΗΠΑ και Ρωσίας και πιθανότατα ετοιμάζεται για τετελεσμένα και στην Ανατολική Μεσόγειο.

πηγη

loading...