ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ετοιμάζεται φράχτης υψίστης ασφαλείας στον Έβρο- «Δεν θα περνάει ούτε μύγα» (BINTEO)


Σκοπός να κλείσει το πέρασμα του Έβρου για τους παράτυπους μετανάστες!
Από τα λόγια στις πράξεις περνάει η κυβέρνηση και υλοποιεί ένα πολύ φιλόδοξο έργο με σκοπό την αποτροπή της εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο εν λόγω φράχτης θα αποτελείται από επικίνδυνα συρματοπλέγματα υψίστης ασφαλείας με πολύ αιχμηρές λεπίδες, τα οποία θα τοποθετηθούν στο τελωνείο των Καστανιών Εβρου για την αποτροπή εισόδου μεταναστών.

Όπως μεταδίδει το e-evros επικαλούμενο ρεπορτάζ της Εφημερίδας Γνώμη, ο φράχτης θα έχει μήκος 150 μέτρα και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 45.680 ευρώ. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και η σχετική προκήρυξη για τη συμμετοχή των εταιρειών στον διαγωνισμό.

Τα εν λόγω συρματοπλέγματα υψίστης ασφαλείας τύπου ΝΑΤΟ που θα αποτελούν το φράχτη, χρησιμοποιούνται σήμερα για την περιφρούρηση νατοϊκών στρατοπέδων, φυλακών και πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Μάλιστα σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, ο συγκεκριμένος φράχτης με τις μεταλλικές λεπίδες προκαλεί ακόμη και μοιραία τραύματα σε ζώα ή ακόμη και ανθρώπους που επιχειρούν να τον περάσουν.

Το σύρμα είναι φτιαγμένο από υλικό υψηλής αντοχής και δεν τέμνεται. Τον συγκεκριμένο τύπο συρματοπλέγματος χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν οι ΗΠΑ στις στρατιωτικές βάσεις τους στη Γερμανία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει σχετικά, πριν περίπου ένα μήνα πως «οσονούπω από τον Έβρο δεν θα περνάει κανείς γιατί θα σφραγιστεί ο Έβρος», ενώ είχε προσθέσει, πως «σε όλο το μήκος και πλάτος των συνόρων χερσαίων και θαλασσίων θα αυξηθούν όλα τα μέσα επιτήρησης. Σκοπός η αποτροπή. Δεν είμαι σίγουρος ότι η αυστηρότερη επιτήρηση και η εντατικότερη επιτήρηση θα φέρει και την πλήρη αποτροπή. Νομίζω όμως ότι σε πρώτη φάση θα σφίξουν τα λουριά», τόνισε ο ο υπουργός Άμυνας.

Όπως φαίνεται αυτή η κυβέρνηση δεν μένει στα λόγια αλλά κάνει και πράξεις.

Αν και ακόμη τίποτε δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, ο εν λόγω φράχτης περιμένουμε να μοιάζει κάπως έτσι:

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :