«Πετάξτε τους Τούρκους από το ΝΑΤΟ!» – 60 Γάλλοι βουλευτές ψήφισαν κυρώσεις-«μαμούθ» κατά της Άγκυρας

Οι Γάλλοι όπως φαίνεται σώζουν για άλλη μια φορά το κύρος της ΕΕ και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κονιορτοποιήσουν τον Ερντογάν.

Περίπου 60 μέλη του γαλλικού Κοινοβουλίου από οκτώ πολιτικές ομάδες, ζήτησαν να εφαρμοστούν κυρώσεις κατά της Γαλλίας, οι οποίες φθάνουν μέχρι την αναστολή της ιδιότητας της χώρας-μέλος του ΝΑΤΟ!

Οι αντιπρόσωποι της Γαλλικής Εθνικής Συνέλευσης εξέφρασαν την οργή τους για τις ενέργειες της Τουρκίας και την «αδράνεια των δυτικών δημοκρατιών», σύμφωνα με το euronews, το οποίο επικαλείται την γαλλική Le Figaro.

Οι βουλευτές καταδίκασαν τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γιατί αποκαλεί τρομοκράτες τις κουρδικές ομάδες παρόλο που ο ίδιος “προστατεύει κάθε είδους ισλαμικές ομάδες καθώς και Σύριους τζιχαντιστές”.

Τι ζήτησαν οι Γάλλοι βουλευτές από τον Μακρόν:

1: Άμεσος τερματισμός της Τουρκικής επίθεσης στη Συρία

2: Η Γαλλία να προστατέψει τους Κούρδους συμμάχους της

3: Να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ – Καμία οικονομική βοήθεια στην Άγκυρα

4: Οι ενέργειες της Τουρκία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής, έτσι η μόνη λύση είναι να σταματήσει η ιδιότητα της Τουρκίας ως μέλος του ΝΑΤΟ

Ίσως δεν ήταν τυχαία και η χθεσινή κίνηση της Γαλλίας που ανέφερε το Πενταπόσταγμα, καθώς συζητείται η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας καθώς η Πρέσβης της Γαλλίας στη Ρωσία, Sylvie Bermann, εκφράζει την ελπίδα ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορέσει να πείσει τον Τούρκο ομόλογό του να διακόψειτις εχθροπραξίες στη βορειοανατολική Συρία.

Ο κ. Emmanuel Dupuy, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προοπτικών και Ασφάλειας στην Ευρώπη (IPSE), εξηγεί στο Sputnik πώς μια στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Παρισιού και Μόσχας μπορεί να δημιουργηθεί υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεγονότων στη Βόρεια Συρία.

«Η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την τουρκική επιχείρηση, η οποία αμφισβητεί τον αγώνα κατά του Daesh, ωστόσο ο γαλλικός στρατός δεν είναι εκεί για να πολεμήσει την Τουρκία, αλλά για να εξαλείψει τα τελευταία κέντρα αντίστασης του Daesh. Είμαι βέβαιος ότι η Γαλλία θα μεταφέρει τα στρατεύματά της στη Συρία. Φοβάμαι ότι λόγω της έλλειψης αμερικανικής υποστήριξης (δεδομένου ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποσυρθούν από τη Συρία), η Γαλλία, όπως και άλλες χώρες με μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, και ιδιαίτερα η Γερμανία, θα αναγκαστούν να μεταφέρουν τα στρατεύματά τους.

Φανταστείτε αυτό: Ένα ελικόπτερο του συνασπισμού με γαλλικές ειδικές δυνάμεις πιάνεται στη γραμμή πυρός των τουρκικών στρατευμάτων στο Κόμπανι και οι Γάλλοι αναγκάζονται να πολεμήσουν. Εάν συμβεί αυτό, τότε οι δύο χώρες του ΝΑΤΟ θα καταλήξουν να στραφούν η μία απέναντι στην άλλη στο πεδίο» ανέφερε ο πρόεδρος του IPSE.

loading...