Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ σε Βορίδη : “Στείλε με στις Βρυξέλλες χωρίς μισθό να συνάψω συμμαχίες για τη νέα ΚΑΠ ειδάλλως θα χάσουν οι Έλληνες αγρότες πάνω από 50% των επιδοτήσεων

Επιστολή ΑΚΚΕΛ προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη για τα σχέδια του Επιτρόπου σχετικά με τις άμεσες ενισχύσεις αγροτών

Κύριε υπουργέ,

            Από το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα σε πλήθος προβλημάτων που έχουν ανακύψει κατά διάρκεια της θητείας σας, που όχι μόνο δυσκολεύουν αλλά είναι εξουθενωτικά για τους αγρότες της χώρας μας και όχι μόνο.

            Το τελευταίο κρούσμα απαράδεκτης και αδικαιολόγητης ανακοινωθείσας πρόθεσης, από την πλευρά του νέου Πολωνού Επιτρόπου Γεωργίας είναι η πρόθεσή του να πετύχει (ή μήπως θα ήταν σωστότερο να πούμε “επιβάλει”;) πλήρη εξωτερική και εσωτερική εξίσωση των επιδοτήσεων και πλήρη εξίσωση των δικαιωμάτων, στα 30 ευρώ ανά στρέμμα. Έτσι απλά, χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι οι υπάρχουσες τιμές που εφαρμόζεται ιδίως για τους αγρότες στην Ελλάδα, έχουν τεκμηριωμένη βάση τόσο για το βιοτικό επίπεδο όσο και για το κόστος παραγωγής και μία τέτοια σοβιετικού τύπου ισοπεδωτική εφαρμογή της εν λόγω τιμής είναι προβλεπόμενο ότι θα καταστρέψει την Αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα. Απλά δεν θα μπορεί να ζήσει ο αγρότης από την καλλιέργεια με δεδομένα τα κόστη παραγωγής και το κόστος διαβίωσης.

            Δεν υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδια αξιωματούχων που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, ούτε για πολιτικές εξυπνάδες, αλλά πρέπει συνολικά στην Ελλάδα να κινηθούμε για να λύσουμε μία και καλή τέτοιου είδους θέματα. Το ΑΚΚΕΛ, όπως είναι γνωστό, έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με το ιταλικό Κίνημα 5 Αστέρων το οποίο βρίσκεται στην κυβέρνηση της Ιταλίας και έχει Ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες. Υπάρχουν επίσης δυνατότητες διαμόρφωσης μεγαλύτερων συμμαχιών και με άλλα κόμματα και πολιτικούς χώρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τουλάχιστον εστιασμένα στο όφελος των αγροτών των εν λόγω χωρών από μία τέτοια σοβιετικού τύπου αντίληψη και επιβολή πολιτικής όπως εξέφρασε ο Επίτροπος Γεωργίας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα ζητήσω να σκεφτείτε πολύ σοβαρά την δυνατότητα από την πρόταση που κάνουμε να μεταβώ εν γνώσει σας και υπό την αιγίδα σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα άλλα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ενεργοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τέτοιες συμμαχίες ώστε να επιτύχουμε δικαιοσύνη σε οποιαδήποτε μέτρα, δράσεις, πολιτικές κλπ θα εφαρμοστούν για τα επόμενα χρόνια. Αυτή η δράση από τη δική μας πλευρά προφανώς είναι αφιλοκερδής.

Δεν περιοριζόμαστε στην καταγγελία των «κακώς κειμένων» αλλά είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων.

       
Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας το συντομότερο δυνατόν.

            Με τιμή,

loading...