ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ – ΠΑΝΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΙ Στην Ελευσίνα 389 πρόσφυγες από τη Σύμη

Στην Ελευσίνα φτάνει το αρματαγωγό «Ικαρία», το οποίο μεταφέρει 389 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σύμη. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία προκειμένου να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το βράδυ της Δευτέρας αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, άλλοι 500 πρόσφυγες, που είχαν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο νησί αυτό των Δωδεκανήσων. 

Από τον Αύγουστο έως και σήμερα, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχουν μεταφερθεί από τα λιμάνια σε δομές της ενδοχώρας ανέρχεται σε 3.887 άτομα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που έχει αναλάβει τις μεταφορές στις δομές της ενδοχώρας, περίπου 700 ευάλωτοι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν χθες απ’ τα ελληνικά νησιά στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι περισσότεροι ήταν οικογένειες με παιδιά από το Αφγανιστάν και ήρθαν από τα νησιά της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, της Λέρου και της Κω.

loading...