«Ράπισμα» στους στρατηγικούς κακοπληρωτές της ΔΕΗ: Κόβεται το ρεύμα σε 30.000 παροχές

Επιχείρηση – «σκούπα» κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών της ΔΕΗ ξεκινά με εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Ο ΥΠΕΝ υποστήριξε ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών της ΔΕΗ αποτελεί έναν από τους βασικούς κυβερνητικούς στόχους και σημείωσε ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα.

Κόβεται το ρεύμα σε 30.000 κακοπληρωτές της ΔΕΗ
Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι έχει δοθεί εντολή από τη ΔΕΗ για 30.000 αποκοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστούν ενώ μπορούν να πληρώσουν. «Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ, τα χρωστούν 60.000 συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο ΥΠΕΝ μίλησε και για την περίπτωση που γίνουν λάθη και κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη και οικονομική δυσχέρεια. «Ευθέως λέω, δεν το αποκλείω, αλλά είμαστε εδώ για να το διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα» διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ΔΕΗ, δεν μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση, παρότι η κυβέρνηση επιθυμεί και έχει στόχο την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Παρά ταύτα, σημείωσε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είχαν αποτέλεσμα «και στο χρηματιστήριο έχει τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της».

loading...