Αντιδήμαρχος Βρασνών: Φιλοξενούμε 2300 μετανάστες, δεν θέλουμε άλλους – ΒΙΝΤΕΟ

Την εκτίμηση ότι τα Βρασνά δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και μετανάστες εξέφρασε στον ΑΝΤ1 ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Θεόδωρος Ιορδανίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο κ. Ιορδανίδης είπε, στα όρια του δήμου Βόλβης φιλοξενούνται τα τελευταία δύο χρόνια συνολικά 2300 αιτούντες άσυλο, με την παρουσία τους να έχει δημιουργήσει «παρενέργειες στον τουρισμό».

Ο αντιδήμαρχος της περιοχής τόνισε ότι, η τοπική αυτοδιοίκηση επέμενε στο να διατηρηθεί το ποσοστό αναλογικότητας ανά περιοχή», αλλά αγνοήθηκε.

«Έχουμε κάνει το χρέος μας και δεν έχουμε διαμαρτυρηθεί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πέσουμε στον ίδιο λάκκο και εμείς», δήλωσε κληθείς να απαντήσει στο ποιος θα μοιραστεί το βάρος της φιλοξενίας με τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Συγκρίνοντας τα ποσοστά διαμοιρασμού ανά περιοχή και υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Βόλβης σηκώνει μεγάλο βάρος στη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων είπε ότι, «όσους έχουμε εμείς εδώ δεν έχει όλη η Πελοπόννησος, για να μην πω για τους όμορους δήμους».

Μία επιπλέον διάσταση που έδωσε ο Θεόδωρος Ιορδανίδης είναι ότι, κανένας φορέας δεν είχε συνεννοηθεί με τις τοπικές Αρχές για τη μετεγκατάσταση χιλιάδων ανθρώπων στην περιοχή τους.

Όταν όμως του προέβαλαν το γεγονός ότι είχαν υπογραφεί συμβάσεις φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο με ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων της περιοχής, έκανε λόγο για «μειοψηφία επιχειρηματιών» που λειτούργησαν αυτόματα και κατηγόρησε τους επιχειρηματίες της παραλιακής της περιοχής που υπέγραψαν τις συμβάσεις ότι «επέλεξαν κέρδος που σημαίνει καταστροφή στη συνέχεια».

«Δε διαμαρτυρηθήκαμε όταν τους έφεραν σε περιοχές μακριά από την παραλιακή», αντέτεινε και τέλος σημείωσε πως το χειμώνα η αναλογία κατοίκων φιλοξενουμένων είναι 100 προς 1000.




loading...