Κοινωνικό μέρισμα 2019: «Εκπλήξεις» στα ποσά που θα δοθούν

Το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα δοθεί τελικά και από τη νέα κυβέρνηση, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει μια έκπληξη. Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί, αλλά είτε θα δοθεί σε λίγους, είτε θα δοθεί με εξαιρετικά μειωμένα ποσά.

Όπως είναι γνωστό, μία μέρα μετά τον υπουργό οικονομικών και ο Πρωθυπουργός άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί ένα κοινωνικό μέρισμα 2019.

Ωστόσο φαίνεται να κρύβεται μια δυσάρεστη έκπληξη για το κοινωνικό μέρισμα 2019 που θα δοθεί.

Το τελικό ποσό θα είναι εξαιρετικά μειωμένο, με τα σημερινά δεδομένα.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι είτε θα το πάρουν λιγότεροι, είτε θα πάρουν πολλοί από ένα μικρό ποσό, που δεν θα έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ήδη μέσα στο 2019 έχει δοθεί ως «δώρο Πάσχα» τον περασμένο Μάιο, από την προηγούμενη κυβέρνηση, ένα βοήθημα προς τους συνταξιούχους που κόστισε περίπου 830 εκατ. ευρώ, το οποίο ονομάστηκε 13η σύνταξη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Μαζί με τις μειώσεις του ΦΠΑ υιοθετήθηκε ένα πακέτο κόστους 1,1 δισ. ευρώ που δεν είχε υπολογιστεί για φέτος,

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης έγινε μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ (το κόστος έφτασε τα 506 εκατ. ευρώ) αλλά και βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Το ποσό που θα δοθεί

Οπότε φαίνεται ότι το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα περιοριστεί στα 300 εκατ. ευρώ και στην καλύτερη περίπτωση, αν βρεθούν χρήματα να διπλασιαστεί και να φτάσει τα 600 εκατ. ευρώ.

Τα ποσά αυτά είναι σαφώς μικρότερα από το κοινωνικό μέρισμα του 2018 και του 2017.

Έτσι είτε θα πάρουν λεφτά λιγότεροι, είτε θα είναι μειωμένα τα ποσά.

πηγή: aftodioikisi.gr

loading...