Λέσβος: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ Αλγερινός «ευάλωτος μετανάστης» που αποπειράθηκε να βιάσει 18χρονη Ελληνίδα

Χρυσοχοΐδης: Έχουμε χάσει 115.000 «αιτούντες»!
Σε σύντομο χρόνο  η Ασφάλεια Μυτιλήνης κατάφερε μετά από «άγριο» ανθρωποκυνηγητό να εντοπίσει και να συλλάβει έναν 23χρονο Αλγερινό «ευάλωτο» αιτούντα ασύλου, ο οποίος κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει μία 18χρονη Ελληνίδα.

Ο 23χρονος, σύμφωνα με μαρτυρίες, εισέβαλε στο σπίτι της 18χρονης στο κέντρο της Μυτιλήνης και εκεί αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Πριν λίγη ώρα ενημερώθηκαν οι γονείς της κοπέλας και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Μυτιλήνης για την αναγνώριση του δράστη.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 18χρονη αναγνώρισε τον δράστη, ενώ ο αδελφός της, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό,  ήθελε να ξυλοκοπήσει τον 23χρονο «ευάλωτο» Αλγερινό. .

Η υπόθεση τώρα θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, αλλά είναι άγνωστο εάν ο Αλγερινός μετά την λήξη της ποινής του απελαθεί από τη χώρα.

Στο μεταξύ σε αποκαλύψεις «φωτιά» για το τεράστιο κύκλωμα που λυμαίνεται το χώρο των αλλοδαπών προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το άσυλο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατήγγειλε ότι ιδιώτες γιατροί έδιναν έγγραφα τα οποία και αποδέχονταν με… χαρά οι υπηρεσίες ασύλου, ότι όλοι οι αλλοδαποί που είχαν μπει παράνομοι στη χώρα ήταν…  ευάλωτοι, ότι είχαν δηλαδή το λεγόμενο «μετατραυματικό στρες», με αποτέλεσμα χιλιάδες από αυτούς να κηρύσσονται ευάλωτοι και να μεταφέρονται στην περίφημη ενδοχώρα, με αποτέλεσμα κανένας να μην επιστρέφεται ποτέ πίσω!

Ακόμη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι στην ουσία ακολουθούσε τη λογική «στοιβάζουμε ανθρώπους και τίποτα παραπέρα, και αυτό το στοίβαγμα ανθρώπων οδήγησε στη μείωση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που είχαν ανάγκη», καθώς και ότι δεν έφτιαξε επαρκείς υποδομές για να προλάβει την αύξηση των ροών.

Χρυσοχοΐδης: Εως 3 χρόνια η αναμονή για το άσυλο

Οι προθεσμίες αναμονής σήμερα, κυρίως για όσους δεν πάρουν άσυλο σε πρώτο βαθμό. είναι 2,5-3 χρόνια, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Χάσαμε 115.000 «αιτούντες»!

Παράλληλα, ο υπουργός και αποδίδοντας με ακρίβεια το πλήρες χάος που επικρατεί στη χώρα σημείωσε ότι από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 156.529 αιτήσεις ασύλου, από τις οποίες εξετάστηκαν και έγιναν δεκτές περίπου 40.000 και έθεσε το ερώτημα πού βρίσκονται σήμερα οι υπόλοιποι 115.000!

loading...